Perunamunakas
Annokset
3
annostaValmistusaika
30
minutesEspanjalainen perunamunakas eli tortilla española sopii sinulle kun haluat aloittaa aamusi tukevalla aamiaisella jolla jaksaa pitkään. Perunamunakas sopii hyvin myös vaikka lounaaksi. Tämä on perusateria 2 ohjeistuksella tehty resepti.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
360 g perunoita
1 sipuli
6 kananmunaa
30 g öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
persiljaa
- miehen annos
570 g perunoita
2 sipulia
9 kananmunaa
45 g öljyä
1 1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
persiljaa
Ohjeet
- Kuori perunat, halkaise ja viipaloi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista perunat kypsiksi. Lisää sipulit perunoiden joukkoon ja anna niiden pehmetä. Jos haluat helpottaa paistamista voit myös suikaloida perunat.
- Vatkaa munien rakenne rikki kevyesti isossa kulhossa. Lisää peruna-sipuliseos joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna paistinpannu ja kaada pannuun kolmasosa peruna-sipuli-munaseoksesta. Hyydytä kuumalla levyllä niin, että pohja on hieman ruskistunut. Käännä tortilla ison lautasen avulla. Paista vielä hetki. Paista samoin kahdessa erässä loppu peruna-sipuli-munaseos.