Pikowokki eli hävikkiwokki
3
annosta20
minutes
Wokki on helppo ja nopea ruoka, jossa tulee kerralla hyvä määrä kasviksia.
Tähän helppoon wokkiin voit lisätä kaappiin jääneitä kasviksia. Sekaan sopii hyvin esimerkiksi kesäkurpitsa, parsa- ja kukkakaali, munakoiso tai tomaatti.
Ohjeessa wokki maustetaan currytahnalla, mutta jos kaappiin on jäänyt jotain muuta maustetahnaa niin hyvin voit käyttää jotain muutakin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
1 kiinankaali
1 paprika
1 porkkana
300 g naudan minuuttisuikaleita tai 210 g nyhtökauraa
20 g (seesaminsiemen)öljyä
1 tl currytahnaa
2/3 tl suolaa
ripaus pippuria
80 g pähkinöitä
Halutessasi päälle yrttejä
- miehen annos
1 kiinankaali
2 paprikaa
2 porkkanaa
450 g naudan minuuttisuikaleita tai 300 g nyhtökauraa
30 g (seesaminsiemen)öljyä
1 1/2 tl currytahnaa
1 tl suolaa
ripaus pippuria
120 g pähkinöitä
Halutessasi päälle yrttejä
OHJEET
- Suikaloi kiinankaali reiluiksi suikaleiksi. Pilko paprika ja poista siemenet. Raasta porkkana. Tai jos käytät muita kasviksia pilko kasvikset.
- Lisää öljy pannulle, lisää naudan minuuttisuikaleet tai nyhtökaura. Pyöräytä nopeasti kovemmalla lämmöllä. Lisää pannulle kiinankaali. Sekoittele ja säädä liesi keskilämmölle. Lisää paprika ja porkkanaraaste tai muut kasvikset. Lisää currytahna ja muut mausteet. Paistele noin 10 minuuttia, niin että kasvikset on pehmenneet.
- Lisää päälle pähkinät ja halutessasi yrttejä.