Pikowokki eli hävikkiwokki

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes


Wokki on helppo ja nopea ruoka, jossa tulee kerralla hyvä määrä kasviksia.


Tähän helppoon wokkiin voit lisätä kaappiin jääneitä kasviksia. Sekaan sopii hyvin esimerkiksi kesäkurpitsa, parsa- ja kukkakaali, munakoiso tai tomaatti.

Ohjeessa wokki maustetaan currytahnalla, mutta jos kaappiin on jäänyt jotain muuta maustetahnaa niin hyvin voit käyttää jotain muutakin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 1 kiinankaali

  • 1 paprika

  • 1 porkkana

  • 300 g naudan minuuttisuikaleita tai 210 g nyhtökauraa

  • 20 g (seesaminsiemen)öljyä

  • 1 tl currytahnaa

  • 2/3 tl suolaa

  • ripaus pippuria

  • 80 g pähkinöitä

  • Halutessasi päälle yrttejä

  • miehen annos
  • 1 kiinankaali

  • 2 paprikaa

  • 2 porkkanaa

  • 450 g naudan minuuttisuikaleita tai 300 g nyhtökauraa

  • 30 g (seesaminsiemen)öljyä

  • 1 1/2 tl currytahnaa

  • 1 tl suolaa

  • ripaus pippuria

  • 120 g pähkinöitä

  • Halutessasi päälle yrttejä

OHJEET

  • Suikaloi kiinankaali reiluiksi suikaleiksi. Pilko paprika ja poista siemenet. Raasta porkkana. Tai jos käytät muita kasviksia pilko kasvikset.
  • Lisää öljy pannulle, lisää naudan minuuttisuikaleet tai nyhtökaura. Pyöräytä nopeasti kovemmalla lämmöllä. Lisää pannulle kiinankaali. Sekoittele ja säädä liesi keskilämmölle. Lisää paprika ja porkkanaraaste tai muut kasvikset. Lisää currytahna ja muut mausteet. Paistele noin 10 minuuttia, niin että kasvikset on pehmenneet.
  • Lisää päälle pähkinät ja halutessasi yrttejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!