Pinaattiriisi kanalla

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Tämä pinaattiriisi on saanut insipiraation suositusta Kreikkalaisesta arkiruoasta spanakorizosta.  Koostumus muistuttaa risottoa, mutta herkullinen maku syntyy ilman voita ja juustoa. Tuoreen pinaatin sijaan voit käyttää myös pakastepinaattia, mutta hentoinen babypinaatti ei tähän ruokaan sovellu, sillä se keittyy liian kasaan.

Päälle lisätään kanaa, oliiveja, sitruunaa sekä runsaasti tilliä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 500 g tuoretta pinaattia tai pakastettua lehtipinaattia

  • 100 g (basmati)riisiä

  • 1 sipuli

  • 3 vartta kevätsipulia

  • 5 dl vettä

  • 1 nippu tilliä

  • 1 sitruuna

  • 20 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 400 g kanasuikaleita tai 320 g Mifu-suikaleita

  • ripaus suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita

  • 10 g oliiviöljyä

  • 70 g oliiveja

  • 100 g kirsikka- tai helmitomaatteja

  • miehen annos
  • 700 g tuoretta pinaattia tai pakastettua lehtipinaattia

  • 160 g (basmati)riisiä

  • 1 sipuli

  • 5 vartta kevätsipulia

  • 8 dl vettä

  • 1 nippu tilliä

  • 1 sitruuna

  • 30 g oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 600 g kanasuikaleita tai 500 g Mifu-suikaleita

  • ripaus suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita

  • 15 g oliiviöljyä

  • 100 g oliiveja

  • 150 g kirsikka- tai helmitomaatteja

Ohjeet

  • Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Jaa valkoiset ja vihreät osat erikseen. Kuullota sipuli ja kevätsipulin valkoiset osat oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Jos käytät pakastepinaattia, lisää se suoraan pannulle sipulien joukkoon. Jos käytät tuoretta pinaattia, pilko sitä hieman ja lisää pienissä erissä. Kun pinaatti alkaa pehmetä, lisää joukkoon kevätsipulin vihreät osat. Kypsennä noin 15 minuuttia. Mausta pinaatti suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja lämmitä kiehuvaksi.
  • Lisää riisi pinaattiseokseen ja hämmentele hyvin, jotta se kypsyy tasaisesti. Vähennä lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tarkista riisin kypsyys a lisää tarvittaessa vähän vettä ja jatka kypsentämistä.
  • Paista riisin kypsyessä kanasuikaleet tai Mifut öljyssä. Mausa suolalla, pippurilla sekä chilillä.
  • Hienonna tilli ja lohko sitruuna sekä halkaise tomaatit. Lisää tilliä pinaattiseoksen joukoon. Lisää kanat, sitruunalohkot, oliivit, tomaatit sekä loppu tillistä pinaattriisin päälle. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!