Pinaattiriisi kanalla
4
annosta1
hourTämä pinaattiriisi on saanut insipiraation suositusta Kreikkalaisesta arkiruoasta spanakorizosta. Koostumus muistuttaa risottoa, mutta herkullinen maku syntyy ilman voita ja juustoa. Tuoreen pinaatin sijaan voit käyttää myös pakastepinaattia, mutta hentoinen babypinaatti ei tähän ruokaan sovellu, sillä se keittyy liian kasaan.
Päälle lisätään kanaa, oliiveja, sitruunaa sekä runsaasti tilliä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
500 g tuoretta pinaattia tai pakastettua lehtipinaattia
100 g (basmati)riisiä
1 sipuli
3 vartta kevätsipulia
5 dl vettä
1 nippu tilliä
1 sitruuna
20 g oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
400 g kanasuikaleita tai 320 g Mifu-suikaleita
ripaus suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita
10 g oliiviöljyä
70 g oliiveja
100 g kirsikka- tai helmitomaatteja
- miehen annos
700 g tuoretta pinaattia tai pakastettua lehtipinaattia
160 g (basmati)riisiä
1 sipuli
5 vartta kevätsipulia
8 dl vettä
1 nippu tilliä
1 sitruuna
30 g oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
600 g kanasuikaleita tai 500 g Mifu-suikaleita
ripaus suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita
15 g oliiviöljyä
100 g oliiveja
150 g kirsikka- tai helmitomaatteja
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Jaa valkoiset ja vihreät osat erikseen. Kuullota sipuli ja kevätsipulin valkoiset osat oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Jos käytät pakastepinaattia, lisää se suoraan pannulle sipulien joukkoon. Jos käytät tuoretta pinaattia, pilko sitä hieman ja lisää pienissä erissä. Kun pinaatti alkaa pehmetä, lisää joukkoon kevätsipulin vihreät osat. Kypsennä noin 15 minuuttia. Mausta pinaatti suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja lämmitä kiehuvaksi.
- Lisää riisi pinaattiseokseen ja hämmentele hyvin, jotta se kypsyy tasaisesti. Vähennä lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tarkista riisin kypsyys a lisää tarvittaessa vähän vettä ja jatka kypsentämistä.
- Paista riisin kypsyessä kanasuikaleet tai Mifut öljyssä. Mausa suolalla, pippurilla sekä chilillä.
- Hienonna tilli ja lohko sitruuna sekä halkaise tomaatit. Lisää tilliä pinaattiseoksen joukoon. Lisää kanat, sitruunalohkot, oliivit, tomaatit sekä loppu tillistä pinaattriisin päälle.