Piparjuuri-kukkakaalisalaatti
Annokset
3
annostaValmistusaika
45
minutesKukkakaalisalaatti saa pirteän makunsa piparjuuresta. Salaatin kaveriksi lämmitetään kalkkunanakkeja.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1 kukkakaali
2 kpl etikkakurkkua (sokerittomia)
1 kpl hapan omena
200 g kermaviiliä
2 rkl piparjuuritahnaa
2 tl dijonsinappia
2 rkl kapriksia
- lisäksi naisen annos
350 g kevyt kalkkunanakkia (esim. Rehti kevyt 5%) tai 300 g Bon vegan soijanakkeja
ketsuppia
- miehen annos
1 kukkakaali
3 kpl etikkakurkkua (sokerittomia)
2 kpl hapan omena
300 g kermaviiliä
3 rkl piparjuuritahnaa
3 tl dijonsinappia
3 rkl kapriksia
- lisäksi miehen annos
600 g kevyt kalkkunanakkia (esim. Rehti kevyt 5%) tai 450 g Bon vegan soijanakkeja
ketsuppia
Ohjeet
- Pilko kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Levitä kukkakaalin palat pellille ja paista paloja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, niin että kukkakaali on vähän pehmennyt. Jäähdytä palat.
- Paloittele suolakurkku. Kuori ja kuutioi omena.
- Sekoita kermaviiliin piparjuuritahna ja sinappi.
- Kaada kukkakaalipalat, suolakurkut ja omenakuutiot salaattikulhoon. Sekoita joukkoon kermaviilikastike.
- Ripottele päälle kapriksia.
- Syö 1/3 osa salaatista ja lämmitetyistä nakeista ketsupin kanssa.