Pizza spelttipohjalla

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

1

hour 

45

minutes

Tähän pizzaan tehdään maukas pohja speltistä. Pizzan päälle heitellään  pestolla maustettua kanaa, sekä tomaattia ja sipulia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos pizzapohja
  • 2 dl vettä

  • 1/2 ps (à 11 g) kuivahiivaa

  • 3/4 tl suolaa

  • 1/2 tl hunajaa

  • 2 dl täysjyväspelttijauhoja

  • 2 dl pofiberia

  • 10 g öljyä

  • päälliset naisen annos
  • tomaattimurskaa

  • 300 g kanasuikaleita tai 300 g vege-jauhista

  • 30 g pestoa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • ripaus suolaa

  • 1 punasipuli

  • 1 tomaatti

  • 50 g kevyt juustoa (rasvaa 17% tai alle) raastettuna

  • ripaus oreganoa

  • rucolaa

  • miehen annos pizzapohja
  • 3 dl vettä

  • 1 ps (à 11 g) kuivahiivaa

  • 3/4 tl suolaa

  • 1/2 tl hunajaa

  • 3 dl täysjyväspelttijauhoja

  • 3 dl pofiberia

  • 15 g öljyä

  • päälliset miehen annos
  • tomaattimurskaa

  • 450 g kanasuikaleita tai 450 g vege-jauhista

  • 45 g pestoa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • ripaus suolaa

  • 1 punasipuli

  • 1 tomaatti

  • 100 g kevyt juustoa (rasvaa 17% tai alle) raastettuna

  • ripaus oreganoa

  • rucolaa

ohjeet

  • ämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Liuota hunaja veden joukkoon. Sekoita keskenään spelttijauhot, puolet pofiberista, kuivahiiva ja suola. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin tunnin verran.
  • Kauli tai painele taikina pofiberin avulla leivinpaperoidulle pellille.
  • Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori ja kuutioi valkosipuli.
  • Viipaloi tomaatti.
  • Paista kanasuikaleet pannulla. Mausta pestolla ja valkosipulilla.. Lisää suolaa tarvittaessa.
  • Levittele tomaattimurska pizzapohjan päälle. Lisää loput täytteet, lukuunottamatta rucolaa.
  • Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 12–16 minuttia. (Huom! Uuneissa on eroja. Tarkkaile uunia, jotta täytteet eivät pääse palamaan.)
  • Syö pizza tuoreen rucolan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!