Pizza spelttipohjalla
4
annosta1
hour45
minutesTähän pizzaan tehdään maukas pohja speltistä. Pizzan päälle heitellään pestolla maustettua kanaa, sekä tomaattia ja sipulia.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos pizzapohja
2 dl vettä
1/2 ps (à 11 g) kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl hunajaa
2 dl täysjyväspelttijauhoja
2 dl pofiberia
10 g öljyä
- päälliset naisen annos
tomaattimurskaa
300 g kanasuikaleita tai 300 g vege-jauhista
30 g pestoa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1 punasipuli
1 tomaatti
50 g kevyt juustoa (rasvaa 17% tai alle) raastettuna
ripaus oreganoa
rucolaa
- miehen annos pizzapohja
3 dl vettä
1 ps (à 11 g) kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl hunajaa
3 dl täysjyväspelttijauhoja
3 dl pofiberia
15 g öljyä
- päälliset miehen annos
tomaattimurskaa
450 g kanasuikaleita tai 450 g vege-jauhista
45 g pestoa
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
1 punasipuli
1 tomaatti
100 g kevyt juustoa (rasvaa 17% tai alle) raastettuna
ripaus oreganoa
rucolaa
ohjeet
- ämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Liuota hunaja veden joukkoon. Sekoita keskenään spelttijauhot, puolet pofiberista, kuivahiiva ja suola. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin tunnin verran.
- Kauli tai painele taikina pofiberin avulla leivinpaperoidulle pellille.
- Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori ja kuutioi valkosipuli.
- Viipaloi tomaatti.
- Paista kanasuikaleet pannulla. Mausta pestolla ja valkosipulilla.. Lisää suolaa tarvittaessa.
- Levittele tomaattimurska pizzapohjan päälle. Lisää loput täytteet, lukuunottamatta rucolaa.
- Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 12–16 minuttia. (Huom! Uuneissa on eroja. Tarkkaile uunia, jotta täytteet eivät pääse palamaan.)
- Syö pizza tuoreen rucolan kanssa.