Pomelo-rapusalaatti
2
annosta30
minutesHunajapomelo sopii loistavasti myös salaattiin. Tässä salaatissa yhdistyy yrttien ja pomelon raikkaus mausteisiin rapuihin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
150 g hunajapomeloa
60 g salaattisekoitusta
2 porkkanaa
1/2 kurkku
40 g pähkinöitä
1/2 ruukkua minttua
1/2 ruukkua korianteria
300 g jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna) tai katkarapuja
20 g öljyä
3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl soijakastiketta
1 chilipalko
- kastike naisen sekä miehen annos
1 limetin mehu
2 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
- miehen annos
250 g hunajapomeloa
60 g salaattisekoitusta
2 porkkanaa
1 kurkku
60 g pähkinöitä
1/2 ruukkua minttua
1/2 ruukkua korianteria
400 g jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna) tai katkarapuja
30 g öljyä
3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl soijakastiketta
1 chilipalko
ohjeet
- Kuori pomelo ja nylje lohkot käsin kalvottomiksi. Riivi lohkot suupaloiksi.
- Kuori ja raasta porkkana.
- Leikkaa kurkku viipaleiksi.
- Hienonna minttu ja korianteri. Viipaloi chili. Jos haluat salaatista vähemmän tulista, poista chilin siemenet.
- Sekoita salaattisekoitus, yrtit, porkkanaraaste ja kurkkuviipaleet.
- Paista ravunpyrstöjä tai katkarapuja öljyssä pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Lisää inkivääriraaste ja chili pannuun rapujen joukkoon. Lisää myös soijakastike ja paista noin 1 minuutti.
- Tee kastike. Purista limetistä mehu. Sekoita se kalakastikkeen joukkoon ja kaada kastike salaatin joukkoon.
- Lisää ravut ja pähkinät salaatin pinnalle.
- Syö tällä aterialla puolet salaatista.