Porkkanarieskat

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Nämä herkulliset porkkanaiset rieskat ovat helppoja tehdä ja niitä voi valmistaa kerralla vaikka isomman satsin pakkaseen.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 2 porkkanaa

  • 40 g mantelijauhoja

  • 1 dl pofiberia

  • 1 tl psylliumia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 kananmunaa

  • 150 g rahkaa

  • päälle naisen annos / 2 rieskaa
  • 50 g leikkelettä (lihapitoisuus 90%) tai 50 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya tai Muu

  • sipaisu voita tai margariinia

  • kasviksia

  • miehen annos
  • 3 porkkanaa

  • 60 g mantelijauhoja

  • 1 1/2 dl pofiberia

  • 1 1/2 tl psylliumia

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 2/3 tl suolaa

  • 3 kananmunaa

  • 250 g rahkaa

  • päälle miehen annos / 3 rieskaa
  • 75 g leikkelettä (lihapitoisuus 90%) tai 75 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya tai Muu

  • sipaisu voita tai margariinia

  • kasviksia

Ohjeet

  • Kuori ja raasta porkkanat.
  • Yhdista kuivat aineet (mantelijauho, pofiber, psyllium, leivinjauhe ja suola).
  • Sekoita kulhossa kananmunat ja rahka.
  • Lisää kuivat aineet kananmunaseokseen ja sekoita.
  • Lisää lopuksi porkkanaraaste.
  • Nostele taikinasta naiset 8 ja miehet 12 kasaa leivinpaperoidulle pellille. Taputtele kasat rieskoiksi.
  • Paista rieskoja 225 asteessa noin 30 minuuttia, niin että pinta hivenen ruskistuu.
  • Syö tällä aterialla naiset 2 ja miehet 3 rieskaa päällisten kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!