Porkkanarieskat
4
Annosta45
minutesNämä herkulliset porkkanaiset rieskat ovat helppoja tehdä ja niitä voi valmistaa kerralla vaikka isomman satsin pakkaseen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 porkkanaa
40 g mantelijauhoja
1 dl pofiberia
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
150 g rahkaa
- päälle naisen annos / 2 rieskaa
50 g leikkelettä (lihapitoisuus 90%) tai 50 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya tai Muu
sipaisu voita tai margariinia
kasviksia
- miehen annos
3 porkkanaa
60 g mantelijauhoja
1 1/2 dl pofiberia
1 1/2 tl psylliumia
1 1/2 tl leivinjauhetta
2/3 tl suolaa
3 kananmunaa
250 g rahkaa
- päälle miehen annos / 3 rieskaa
75 g leikkelettä (lihapitoisuus 90%) tai 75 g kasvisleikkelettä esim. Bon soya tai Muu
sipaisu voita tai margariinia
kasviksia
Ohjeet
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Yhdista kuivat aineet (mantelijauho, pofiber, psyllium, leivinjauhe ja suola).
- Sekoita kulhossa kananmunat ja rahka.
- Lisää kuivat aineet kananmunaseokseen ja sekoita.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste.
- Nostele taikinasta naiset 8 ja miehet 12 kasaa leivinpaperoidulle pellille. Taputtele kasat rieskoiksi.
- Paista rieskoja 225 asteessa noin 30 minuuttia, niin että pinta hivenen ruskistuu.
- Syö tällä aterialla naiset 2 ja miehet 3 rieskaa päällisten kanssa.