Portobello-hampurilaiset
2
Annosta20
minutesIhanat hampurilaiset voi kasata sienien väliin, niiden lisukkeeksi tulee helppo grillattu kaali.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g naudan paistijauhelihaa tai 200 g tofua
suolaa
pippuria
persiljaa silputtuna
1/2 tl paprikamaustetta
8 kpl portobello-sieniä tai isoja herkkusieniä
1 ruukku salaattia
2 tomaattia
60 g halloumia
makeuttamatonta salsaa (esim. Santa Maria chunky salsa)
- miehen annos
300 g naudan paistijauhelihaa tai 300 g tofua
suolaa
pippuria
persiljaa silputtuna
1/2 tl paprikajauhetta
12 kpl portobello-sieniä tai isoja herkkusieniä
1 ruukku salaattia
3 tomaattia
90 g halloumia
makeuttamatonta salsaa (esim. Santa Maria chunky salsa)
- lisuke
1 keräkaali
oliivi- tai rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
makeuttamatonta salsaa (esim. Santa Maria chunky salsa)
Ohjeet
- Tee ensin jauhelihapihvit. Sekoita mausteet jauhelihaan. Taputtele jauhelihasta pihvejä, naiset 4 ja miehet 6 pihviä. Jos käytät tofua, leikkaa se viipaleiksi ja kuivaa talouspaperilla.
- Leikkaa halloumi viipaleiksi. Leikkaa sienistä kannat pois. Viipaloi tomaatti.
- Grillaa tai paista pannulla pihvit/tofu-viipaleet, sienet sekä halloumi viipaloituna.
- Leikkaa kaali kahdeksaksi lohkoksi. Sivele kaalilohkojen pintaan öljyä ja grillaa tai paista lohkoihin kaunis paistopinta. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä pari minuuttia, jotta kaali hieman pehmenee. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Kokoa hampurilaiset (naiset 4 ja miehet 6) laittamalla yksi sieni pohjaksi ja toinen hatuksi. Laita väliin pihvi, halloumi- ja tomaattiviipale, salaatinlehti sekä salsaa. Nauti kaalin ja makeuttamattoman salsan kanssa puolet hampurilaisista ja kaalista.