Portobello-hampurilaiset

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Ihanat hampurilaiset voi kasata sienien väliin, niiden lisukkeeksi tulee helppo grillattu kaali.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g naudan paistijauhelihaa tai 200 g tofua

  • suolaa

  • pippuria

  • persiljaa silputtuna

  • 1/2 tl paprikamaustetta

  • 8 kpl portobello-sieniä tai isoja herkkusieniä

  • 1 ruukku salaattia

  • 2 tomaattia

  • 60 g halloumia

  • makeuttamatonta salsaa (esim. Santa Maria chunky salsa)

  • miehen annos
  • 300 g naudan paistijauhelihaa tai 300 g tofua

  • suolaa

  • pippuria

  • persiljaa silputtuna

  • 1/2 tl paprikajauhetta

  • 12 kpl portobello-sieniä tai isoja herkkusieniä

  • 1 ruukku salaattia

  • 3 tomaattia

  • 90 g halloumia

  • makeuttamatonta salsaa (esim. Santa Maria chunky salsa)

  • lisuke
  • 1 keräkaali

  • oliivi- tai rypsiöljyä

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • makeuttamatonta salsaa (esim. Santa Maria chunky salsa)

Ohjeet

  • Tee ensin jauhelihapihvit. Sekoita mausteet jauhelihaan. Taputtele jauhelihasta pihvejä, naiset 4 ja miehet 6 pihviä. Jos käytät tofua, leikkaa se viipaleiksi ja kuivaa talouspaperilla.
  • Leikkaa halloumi viipaleiksi. Leikkaa sienistä kannat pois. Viipaloi tomaatti.
  • Grillaa tai paista pannulla pihvit/tofu-viipaleet, sienet sekä halloumi viipaloituna.
  • Leikkaa kaali kahdeksaksi lohkoksi. Sivele kaalilohkojen pintaan öljyä ja grillaa tai paista lohkoihin kaunis paistopinta. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä pari minuuttia, jotta kaali hieman pehmenee. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  • Kokoa hampurilaiset (naiset 4 ja miehet 6) laittamalla yksi sieni pohjaksi ja toinen hatuksi. Laita väliin pihvi, halloumi- ja tomaattiviipale, salaatinlehti sekä salsaa. Nauti kaalin ja makeuttamattoman salsan kanssa puolet hampurilaisista ja kaalista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!