Punajuurilaatikko sinihomejuustolla

Annokset

4

annosta
Aktiivinen valmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

3

hours 


Toiveresepti! Punajuuri ja sinihomejuusto on loistava pari. Tämä laatikko sopii vaikka joulupöytään tai sitten ihan arkeen. Mitä kauemmin jaksat matalalla lämmöllä laatikkoa haudutella sitä pehmeämpää siitä tulee.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • Naisen annos
  • 1 sipuli

  • 400 g jauhelihaa tai 400 g vegejauhista esim. Pirkka

  • 1 1/2 tl timjamia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 tl suolaa

  • 2/3 tl mustapippuria

  • 400 g punajuurta

  • 100 g riisiä

  • 4 1/2 dl liha- tai kasvislientä

  • 60 g sinihomejuustoa (esim, Auraa)

  • miehen annos
  • 1 sipuli

  • 600 g jauhelihaa tai 600 g vegejauhista esim. Pirkka

  • 2 tl timjamia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 500 g punajuurta

  • 160 g riisiä

  • 7 dl liha- tai kasvislientä

  • 120 g sinihomejuustoa (esim, Auraa)

OHJEET

  • Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  • Paista jauheliha kypsäksi paistinpannulla. Mausta jauheliha timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.
  • Lisää kuutioitu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  • Sekoita jauhelihaseos, riisi ja raastetut punajuuret hyvin keskenään.
  • Voitele uunivuoka ja lisää jauheliha-punajuuriseos vuokaan. Kaada vuokaan liha- tai kasvisliemi.
  • Lisää murennettu juusto laatikon pinnalle. Peitä vuoka foliolla.
  • Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa (kiertoilmauunissa 180) noin tunti tai 150 asteessa noin kaksi tuntia
  • Poista laatikosta folio ja paista vielä 20 minuuttia.
  • Anna laatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

2 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!