Punajuurilaatikko sinihomejuustolla
4
annosta30
minutes3
hours
Toiveresepti! Punajuuri ja sinihomejuusto on loistava pari. Tämä laatikko sopii vaikka joulupöytään tai sitten ihan arkeen. Mitä kauemmin jaksat matalalla lämmöllä laatikkoa haudutella sitä pehmeämpää siitä tulee.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- Naisen annos
1 sipuli
400 g jauhelihaa tai 400 g vegejauhista esim. Pirkka
1 1/2 tl timjamia
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
400 g punajuurta
100 g riisiä
4 1/2 dl liha- tai kasvislientä
60 g sinihomejuustoa (esim, Auraa)
- miehen annos
1 sipuli
600 g jauhelihaa tai 600 g vegejauhista esim. Pirkka
2 tl timjamia
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
500 g punajuurta
160 g riisiä
7 dl liha- tai kasvislientä
120 g sinihomejuustoa (esim, Auraa)
OHJEET
- Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Paista jauheliha kypsäksi paistinpannulla. Mausta jauheliha timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.
- Lisää kuutioitu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan.
- Sekoita jauhelihaseos, riisi ja raastetut punajuuret hyvin keskenään.
- Voitele uunivuoka ja lisää jauheliha-punajuuriseos vuokaan. Kaada vuokaan liha- tai kasvisliemi.
- Lisää murennettu juusto laatikon pinnalle. Peitä vuoka foliolla.
- Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa (kiertoilmauunissa 180) noin tunti tai 150 asteessa noin kaksi tuntia
- Poista laatikosta folio ja paista vielä 20 minuuttia.
- Anna laatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
2 Responses
Kohta 7.
Tunti ? Minuuttia.
Minuuttia oli turha sana, poistettu nyt reseptistä. Kiitos huomiosta 🙂