Purjokeitto kuhalla
3
Annosta30
minutesTäyteläinen sosekeitto missä maistuu purjo ja pehmeä kukkakaali. Keiton makua täydentää paahdetut mantelit ja voissa paistettu kuha.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli paloiteltuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
700 g kukkakaalia
1 purjosipuli puhdistettuna ja viipaloituna (ilman vihreää osaa)
1 kasvisliemikuutio
8 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl tuoretta timjamia
suolaa
valkopippuria
chilihiutaleita
60 g kuorimattomia manteleita paahdettuna ja viipaloituna
300 g kuhaa (tai muuta vaaleaa kalaa) tai 300 g tofua
10 g voita
sitruunankuorta
suolaa
mustapippuria
- miehen annos
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli paloiteltuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1000 g kukkakaalia
1 purjosipuli puhdistettuna ja viipaloituna (ilman vihreää osaa)
1 kasvisliemikuutio
1 litra vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta timjamia
suolaa
valkopippuria
chilihiutaleita
90 g kuorimattomia manteleita paahdettuna ja viipaloituna
450 g kuhaa (tai muuta vaaleaa kalaa) tai 450 g tofua
20 g voita
sitruunankuorta
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
- Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi ruskistamatta. Lisää kukkakaali, purjo ja kuullota muutama minuutti. Murenna joukkoon liemikuutio ja lisää vesi. Anna kiehua kypsäksi miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
- Paahda mantelit kuivalla pannulla ja siivuta rouheasti.
- Koita että kukkakaali on pehmennyt ja soseuta keitto sen jälkeen teho- tai sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu, timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja säädä maku.
- Paista kuhafileet tai viipaloitu tofu pannulla voissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunankuoriraasteella.
- Syö 1/3 osa keitosta, kuhasta ja mantelirouheesta.