Pyörtynyt imaami ja kanaa

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

2

hours 

Turkkilainen klassinen tomaatti-munakoisoruoka on : imam bayildi eli pyörtynyt imaami eli täytetyt munakoisot. Munakoiso ja tomaatti on todellakin upea yhdistelmä, johon turkkilaiset mausteet tuovat vielä oman hienon vivahteensa. Pyörtynyt imaami -nimeen liittyy ainakin kaksi tarinaa. Toisen mukaan imaamia alkoi pyörryttää, koska ruokaan meni niin paljon arvokasta oliiviöljyä. Toinen uskottavampi versio on: Imaami pyörtyi, koska ruoka oli niin herkullista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 2 munakoisoa

  • ripaus suolaa

  • 400 g tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa

  • 1/2 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta

  • 60 g fetajuustoa

  • tuoretta lehtipersiljaa ja tai minttua

  • lisäksi naisen annos
  • 300 g kananfilettä tai 300 g tofua

  • 10 g öljyä

  • ripaus suolaa

  • miehen annos
  • 3 munakoisoa

  • ripaus suolaa

  • 600 g tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja

  • 30 g oliiviöljyä

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 1/2 tl kanelia

  • 1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa

  • 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta

  • 90 g fetajuustoa

  • tuoretta lehtipersiljaa ja tai minttua

  • lisäksi miehen annos
  • 450 g kananfilettä tai 450 g tofua

  • 15 g öljyä

  • ripaus suolaa

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi.
  • Leikkaa ristikkäisviiltoja munakoison maltoon, mutta varo leikkaamasta rikki kuorta.
  • Ripottele hieman suolaa viiltoihin.
  • Paahda munakoisoa leikkauspinta ylöspäin noin 30 minuuttia.
  • Valmista täyte.
  • Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulin kynnet.
  • Kuumenna öljy kasarissa tai kattilassa ja kuullota sipulisilppuja muuta minuutti.
  • Lisää tomaattimurska ja mausteet.
  • Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Tomaattitäyte saa tiivistyä muhennosmaiseksi.
  • Kun munakoisot ovat pehmenneet, kaavi munakoisojen hedelmäliha lusikalla ja lisää se täytteeseen.
  • Maista täytettä ja säädä tarvittaessa makua.
  • äytä munakoison kuoret tomaattitäytteellä.
  • Paista täytettyjä munakoisoja 30 minuuttia.
  • Lisää öljy samalle pannulle missä paistoit tomaattitäytteen. Paista pannulla kanafileet tai viipaloidut tofut (muista kuivata tofun pinta talouspaperilla). Pannusta tarttuu ihana mausteinen maku kanojen tai tofujen pintaan. Ripsauta vielä vähän suolaa päälle.
  • Ota munakoisot uunista ja lisää vielä samalle pellille kanafileet. Lisää murusteltu feta ja jatka paistamista noin 10-15 minuuttia.
  • Tarjoa täytetyt munakoisot tuoreiden yrttien kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!