Vaniljainen raejuustokakku
Annokset
4
annostaAktiivinen valmistusaika
15
minutesKokonaisvalmistusaika
2
hoursTämä helppo kakku valmistuu nopeasti vain sekoittamalla aineet yhteen ja uuni hoitaa loput. Päälle lisätään runsas määrä marjoja ja terveellinen tarjottava kahvipöytään tai omaan herkutteluun on valmis.
Koko kakussa on 4,5 naisen annosta ja vähän vajaa 3 miehen annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
3 kananmunaa
1 prk (450 g) vanilja-raejuustoa (esim. Keso)
50 g maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1 limetin kuori raastettuna
1 limetin mehu
1/2 dl erytritolia tai 2 rkl hunajaa
Voiteluun rypsi- tai kookosöljyä
- päälle
marjoja tai hedelmiä
mintun lehtiä
OHJEET
- Mittaa raejuusto, kananmunat, maissitärkkelys, erytritoli tai hunaja ja limetin mehui kulhoon. Raasta joukkoon limetin kuori (varo raastamasta valkoista osaa). Soseuta sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Rypistä leivinpaperi ja vuoraa irtopohjavuoka (ø 20 cm) kokonaan leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Kaada taikina vuokaan.
- Paista raejuustokakkua 180 asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jos kakun pinta alkaa tummua, peitä vuoka paiston loppuvaiheessa foliolla. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin hetkeksi.
- Poista leivinpaperi ja koristele tuoreilla marjoilla sekä mintun lehdillä.