Ranskalainen linssisalaatti

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

40

minutes

Mehevä linssisalaatti on samaan aikaan täyttävä ja kevyt. Vaihtelemalla eri linssejä saat vaihtelua salaattiin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 70 g kuivattuja belugalinssejä tai kuivattuja punaisia linssejä

  • noin 5 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 –2 selleri vartta

  • 2 porkkanaa

  • 1 pieni sipuli

  • kastike naisen annos
  • 100 g ranskankermaa (12%)

  • 15 g majoneesia

  • 1 rkl kokojyvä dijon-sinappia

  • 2 –3 rkl sitruunamehua

  • kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna

  • suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • lisäksi naisen annos
  • 200 g savukalaa (esim. pippurimakrillia tai savulohta)

  • miehen annos
  • 120 g kuivattuja belugalinssejä tai kuivattuja punaisia linssejä

  • noin 8 dl vettä

  • 2/3 tl suolaa

  • 2 -3 sellerin vartta

  • 3 porkkanaa

  • 1 pieni sipuli

  • kastike miehen annos
  • 150 g ranskankermaa (12%)

  • 25 g majoneesia

  • 1 1/2 rkl kokojyvä dijon-sinappia

  • 3 -4 rkl sitruunamehua

  • kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna

  • suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • lisäksi miehen annos
  • 300 g savukalaa (esim. pippurimakrillia tai savulohta)

ohjeet

  • Huuhtele linssit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää hienonnetut sellerin varret, porkkana ja sipuli. Keitä vielä toiset 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Jäähdytä.
  • Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
  • Sekoita kastikeainekset linssien joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  • Syö kalan kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!