Ranskalainen linssisalaatti
3
annosta40
minutesMehevä linssisalaatti on samaan aikaan täyttävä ja kevyt. Vaihtelemalla eri linssejä saat vaihtelua salaattiin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
70 g kuivattuja belugalinssejä tai kuivattuja punaisia linssejä
noin 5 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 –2 selleri vartta
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
- kastike naisen annos
100 g ranskankermaa (12%)
15 g majoneesia
1 rkl kokojyvä dijon-sinappia
2 –3 rkl sitruunamehua
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
ripaus mustapippuria
- lisäksi naisen annos
200 g savukalaa (esim. pippurimakrillia tai savulohta)
- miehen annos
120 g kuivattuja belugalinssejä tai kuivattuja punaisia linssejä
noin 8 dl vettä
2/3 tl suolaa
2 -3 sellerin vartta
3 porkkanaa
1 pieni sipuli
- kastike miehen annos
150 g ranskankermaa (12%)
25 g majoneesia
1 1/2 rkl kokojyvä dijon-sinappia
3 -4 rkl sitruunamehua
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
ripaus mustapippuria
- lisäksi miehen annos
300 g savukalaa (esim. pippurimakrillia tai savulohta)
ohjeet
- Huuhtele linssit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää hienonnetut sellerin varret, porkkana ja sipuli. Keitä vielä toiset 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Jäähdytä.
- Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
- Sekoita kastikeainekset linssien joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Syö kalan kanssa.