Rapea valkosipuli-chiliöljy

Annokset

10

rasva-annosta
Valmistusaika

40

minutes

Tämä mausteöljy on ollut hitti ja sitä on myös helppo valmistaa itse. Tämä öljy ei ole vain sileää mausteöljyä, vaan sen juju on tuoda ruokaan maun lisäksi koostumusta. Paahdetut valkosipulinpalat ja chili yhdistettynä paahdetulla seesamiöljyllä maustettuun liemeen tekevät tehtävänsä.

Koko annoksessa on 10 naisen rasva-annosta ja 6 miehen rasva-annosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • 60 g rypsiöljyä

  • 8 valkosipulinkynttä

  • 1 pieni sipuli tai salottisipuli

  • 1/4 -1/2 dl chilihiutaleita

  • 20 seesamiöljyä

  • 20 g seesaminsiemeniä

  • 2 tl hunajaa

  • ripaus suolaa

ohjeet

  • Hienonna ja kuori valkosipulit ja sipuli.
  • Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä. Lisää valkosipulit, sipulit ja chilihiutaleet. Hauduta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai kunnes valkosipulit ovat rapeita ja öljy muuttunut punaiseksi. Malta mielesi lämmön kanssa, liian kuuma öljy polttaa sipulit ja valkosipulit.
  • Sammuta levy ja lisää loput ainekset pannulle. Sekoita ja anna jäähtyä. Ole varovainen kuuman öljyn kanssa! Öljy kannattaa jäähdyttää ennen maistamista ja purkittamista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!