Rapsakka riisisalaatti
4
annosta1
hourTämän mausteisen salaatin juju on uunissa paahdetussa riisissä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- rapsakka riisi naisen annos
100 g basmatiriisiä
1 rkl punaista currytahnaa
20 g öljyä
- kastike naisen annos
2 rkl soijakastiketta
1 chili
2 valkosipulinkynttä
1/2 limetin mehu
1/2 dl vettä
- lisäksi naisen annos
1/2 ruukku minttua
1/2 kurkku
2 rkl paahdettua sipulia
1 ruukku salaattia
400 g kanasuikaleita paistettuna tai 320 g Mifu-suikaleita
- rapsakka riisi miehen annos
160 g basmatiriisiä
1 ,5 rkl punaista currytahnaa
30 g öljyä
- kastike miehen annos
3 rkl soijakastiketta
1 chili
2 valkosipulinkynttä
1/2 limetin mehu
1/2 dl vettä
- lisäksi miehen annos
1/2 ruukku minttua
1 kurkku
3 rkl paahdettua sipulia
1 ruukku salaattia
600 g kanasuikaleita paistettuna tai 500 g Mifu-suikaleita
ohjeet
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita kypsään riisiin currytahna ja öljy.
- Levittele riisi leivinpaperoidulle pellille ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia (varo ettei pala), niin että riisi rapsakoituu.
- Kuori ja pilko valkosipuli. Pilko myös chili. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.
- Paista kanasuikaleet ja mausta makusi mukaan.
- Kuutioi kurkku ja hienonna minttu.
- Sekoita kurkku, minttu, riisi ja kastike sekaisin.
- Levitä salaatinlehdet lautaselle, lisää päälle riisi-kurkkuseos sekä kana- tai Mifu-suikaleet.