Rapsakkaa lohta ja kananmunia uunissa
4
annosta30
minutesUunilohi on ihana ruoka joka sopii, niin arkeen kuin juhlaan. Tässä reseptissä lisukkeet valmistuvat lohen kanssa.mikä tekee valmistamisesta vielä helpompaa. Kananmunat ovat parhaimmillaan kun keltuianen jää vähän valuvaksi ja toimii kastikkeena ruualle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- NAISEN ANNOS
200 g ruodotontan lohifileetä tai 200 g tofua
1 fenkoli
1 (n. 300 g) parsakaali
1 (n. 200 g) kesäkurpitsa
20 g öljyä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 limetti
3 timjaminoksaa
1 valkosipulinkynsi
60 g mantelijauhoja
20 g öljyä
4 kananmunaa
- MIEHEN ANNOS
400 g ruodotontan lohifileetä tai 400 g tofua
1 fenkoli
1 (n. 400 g) parsakaali
1 (n. 300 g) kesäkurpitsa
30 g öljyä
1 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
1 limetti
4 timjaminoksaa
2 valkosipulinkynttä
90 g mantelijauhoja
30 g öljyä
4 kananmunaa
ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Poista lohifileestä nahka ja jaa neljäksi annospalaksi. Tai viipaloi tofu ja kuivaa pinta talouspaperilla.
- Leikka vihannekset suupaloiksi. Levitä kasvikset pellille ja nosta lohi- tai tofupalat kasvisten päälle.
- Yhdistä öljy, suola ja mustapippuri. Purista vielä limetinmehu joukkoon, sekä lisää timjamin oksista lehdet.
- Levittele tämä mausteöljy kasvisten ja lohen tai tofun päälle.
- Paista uunissa 10 minuuttia.
- Hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet ja lisää mantelijauhon joukkoon. Lisää myös öljy ja sekoita hyvin.
- Ota pelti uunista ja riko kananmunat pellille kala- tai tofupalojen väliin kasvisten päälle. Ripottele mantelijauhoseos kala- tai tofupalojen päälle.
- Laita pelti takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 7-8 minuuttia kunnes valkuainen on hyytynyt. Jos haluat kananmunien keltuaisista ihan kypsiä jatka vielä kypsentämistä hetki.
- Mausta munat ripauksella suolaa.