Ricotta-letut

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Italiassa suosittu ricotta on kuohkeaa tuorejuustoa, jota voi syödä sellaisenaan tai käyttää ruuanlaitossa sekä leivonnassa. Nämä ovat herkullisia ricotta-lettuja, jotka syödään ilmakuivatun kinkun ja jogurttikastikkeen kanssa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

  • 80 g ricottatuorejuustoa

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl pofiberia

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ripaus suolaa

  • voita paistamiseen

  • päälle naisen annos
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua tai 100 g kasvisleikkelettä esim. bon soya tai Muu

  • 80 g turkkilaista jogurttia

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 vartta kevätsipulia

  • miehen annos
  • 3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

  • 120 g ricottatuorejuustoa

  • 3 kananmunaa

  • 3 dl pofiberia

  • 1 1/2 rkl psylliumia

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • ripaus suolaa

  • voita paistamiseen

  • päälle miehen annos
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua 150 g kasvisleikkelettä esim. bon soya tai Muu

  • 160 g turkkilaista jogurttia

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 vartta kevätsipulia

Ohjeet

  • Yhdistä maito, ricotta ja kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut pofiber, psyllium ja leivinjauhe. Paista taikinasta pannulla keskilämmöllä molemmin puolin paksuhkoja lettuja eli noin 1–2 minuuttia per puoli.
  • Sekoita turkkilaiseen jogurttiin suolaa ja pippuria. Voit halutessasi maustaa jogurttia myös valkosipulilla tai paprikajauheella.
  • Syö tällä aterialla puolet letuista ja päällisistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!