Ricotta-letut
2
Annosta30
minutesItaliassa suosittu ricotta on kuohkeaa tuorejuustoa, jota voi syödä sellaisenaan tai käyttää ruuanlaitossa sekä leivonnassa. Nämä ovat herkullisia ricotta-lettuja, jotka syödään ilmakuivatun kinkun ja jogurttikastikkeen kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
80 g ricottatuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl pofiberia
1 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita paistamiseen
- päälle naisen annos
100 g ilmakuivattua kinkkua tai 100 g kasvisleikkelettä esim. bon soya tai Muu
80 g turkkilaista jogurttia
suolaa
pippuria
2 vartta kevätsipulia
- miehen annos
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
120 g ricottatuorejuustoa
3 kananmunaa
3 dl pofiberia
1 1/2 rkl psylliumia
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita paistamiseen
- päälle miehen annos
150 g ilmakuivattua kinkkua 150 g kasvisleikkelettä esim. bon soya tai Muu
160 g turkkilaista jogurttia
suolaa
pippuria
2 vartta kevätsipulia
Ohjeet
- Yhdistä maito, ricotta ja kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut pofiber, psyllium ja leivinjauhe. Paista taikinasta pannulla keskilämmöllä molemmin puolin paksuhkoja lettuja eli noin 1–2 minuuttia per puoli.
- Sekoita turkkilaiseen jogurttiin suolaa ja pippuria. Voit halutessasi maustaa jogurttia myös valkosipulilla tai paprikajauheella.
- Syö tällä aterialla puolet letuista ja päällisistä.