Rouheiset sämpylät
4
annosta30
minutesIhanan rouheiset ja maukkaat sämpylät valmistuvat vaivattomasti. Nämä voi myös hyvin pakastaa ja napata sieltä aina tarvittaessa nopeaa ateriaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
80 g mantelijauhoja
1 dl pofiberia
1/4 dl psylliumia
1 rkl ravintohiivahiutaleita
20 g pellavansiemenrouhetta
1 t leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 kanamunanvalkuaista
10 g öljyä
1/4 dl omenaviinietikkaa
1 ½ dl kiehuvaa vettä
- päälliset / 1 sämpylä naisen annos
30 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) tai 30 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
10 g kevyt juustoa (rasvaa alle 17%)
sipaus margariinia tai voita
kasviksia
- miehen annos
120 g mantelijauhoja
1 1/2 dl pofiberia
1/3 dl psylliumia
1 1/2 rkl ravintohiivahiutaleita
30 g pellavansiemenrouhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2/3 tl suolaa
3 kananmunaa
3 kanamunanvalkuaista
15 g öljyä
1/3 dl omenaviinietikkaa
2 ½ dl kiehuvaa vettä
- päälliset / 2 sämpylää miehen annos
50 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) tai 50 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
30 g kevyt juustoa (rasvaa alle 17%)
sipaus margariinia tai voita
kasviksia
ohjeet
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kanamunat, valkuaiset, öljy ja viinietikka.
- Sekoita tasaiseksi. Lisää kiehuvaa vettä hiljalleen samalla sekoittaen.
- Anna taikinan turvota 5 minuuttia.
- Nostele lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille naiset neljä ja miehet kahdeksan tasakoista kasaa.
- Pyörittele kostutetuin käsin palloiksi.
- Voitele keltuaisseoksella ja ripottele pinnalle siemeniä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ketosämpylät ovat kauniin ruskeita.
- Syö yhdellä aterialla naiset 1 ja miehet 2 sämpylää päällisten kanssa.