Sadonkorjuukeitto
4
annosta45
minutesSadonkorjuukeitossa maistuu peruna, porkkana ja sipuli sekä raikkautta tuomaan lisätään omenaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
3 porkkanaa
480 g perunaa
1 pienehkö sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio (tai vastaava määrä fondia)
8 dl vettä
1 omena
200 g ruokakermaa 10%
1 rkl valkoviinietikkaa
(ripaus suolaa ja pippuria)
400 g jauhelihaa tai 400 g vegejauhista
suolaa ja pippuria
- miehen annos
5 porkkanaa
760 g perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 kasvisliemikuutiota (tai vastaava määrä fondia)
12 dl vettä
2 omenaa
300 g ruokakermaa 10%
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
(ripaus suolaa ja pippuria)
600 g jauhelihaa tai 600 g vegejauhista
suolaa ja pippuria
ohjeet
- Kuori kasvikset ja pilko paloiksi. Laita kattilaan vesi, liemikuutio, porkkana-, peruna- ja sipulilohkot sekä viipaloitu valkosipulinkynsi. Älä laita kattilaan vielä omenaa.
- Kiehuta kasvikset kypsiksi, lohko joukkoon omena ja soseuta samettiseksi keitoksi. Lisää kerma ja surauta vielä kerran niin että kerma sekoittuu hyvin.
- Ohenna tarvittaessa vedellä. Mausta keitto valkoviinietikalla ja pienellä määrällä pippuria. Tarkista suola.
- Paista päälle jauhelihaa tai vegejauhista. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla.