Salaatti jogurttipedillä
3
annosta30
minutesKeväinen raikas ja rapea salaatti asetellaan ihanalle sitruunaiselle jogurttipedille.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
300 g kanafileitä tai 240 g Mifu-suikaleita
150 g varsiparsakaalia
100 g sokeriherneitä
150 g vihreitä rypäleitä
70 g avokadoa
30 g rucolaa
- jogurttikastike naisen annos
150 g turkkilaista jogurttia
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl sitruunanmehua
1/4 tl suolaa
- sitrusvinegretti naisen annos
20 g oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- miehen annos
450 g kanafileitä tai 375 g Mifu-suikaleita
150 g varsiparsakaalia
100 g sokeriherneitä
200 g vihreitä rypäleitä
100 g avokadoa
50 g rucolaa
- jogurttikastike miehen annos
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl sitruunanmehua
1/4 tl suolaa
- sitrusvinegretti miehen annos
30 g oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ohjeet
- Sekoita jogurttiin sitruunankuori, -mehu ja suola. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Sekoita vinegretin ainekset hyvin sekaisin haarukalla.
- Paista kanafileet pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa tarvittaessa pienet palat varren päistä pois.
- Keitä varsiparsakaaleja 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta kuivaksi.
- Huuhdo sokeriherneet ja poista tarvittaessa kuivat päät.
- Puolita huuhdotut rypäleet.
- Halkaise avokado, poista kivi. Kuori avokado ja viipaloi hedelmäliha.
- Levitä tarjoiluastian pohjalle jogurtti ja nostele päälle varsiparsakaalit, kanafileet tai Mifu-suikaleet, sokeriherneet, viinirypäleet, rucola ja avokado.
- Syö 1/3 osa salaatista ja sitrusvinegretistä.