Salaattipiirakka
3
annosta45
minutesPiirakan täyte voi ollakin tuoresalaatti. Tämä raikas ja kesäinen piiras on maukas ruoka tai hyvä tarjottava kahvipöytään.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- Pohja naisen annos
200 g porkkanaa
100 g kukkakaalia
10 g ruokaöljyä
2 rkl pofiberia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 tl Provencen yrtit -mausteseosta
,5 tl mustapippuria
- täyte naisen annos
60 g fetajuustoa kuutioina
rucolaa
pinaattia (tuore)
8 -10 kpl kirsikkatomaattia halkaistuna
n. 10 cm pala kurkkua paloiteltuna
200 g savukalaa
- Kastike naisen annos
20 g ruokaöljyä
1 rkl sinappia
1 -2 rkl sitruunamehua
,5 tl suolaa
- Pohja miehen annos
200 g porkkanaa
200 g kukkakaalia
15 g ruokaöljyä
2 rkl pofiberia
1 tl suolaa
3 kananmunaa
2 tl Provencen yrtit -mausteseosta
,5 tl mustapippuria
- täyte miehen annos
90 g fetajuustoa kuutioina
rucolaa
pinaattia (tuore)
8 -10 kpl kirsikkatomaattia halkaistuna
n. 10 cm pala kurkkua paloiteltuna
200 g savukalaa paloiteltuna
- Kastike miehen annos
30 g ruokaöljyä
1 rkl sinappia
1 -2 rkl sitruunamehua
,5 tl suolaa
ohjeet
- Voitele piirakkavuoka ruokaöljyllä. Raasta porkkana ja kukkakaali. Sekoita keskenään pohjan ainekset ja painele seos piirakkavuokaan. Paista uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä hetki ja laita piirakkapohjan päälle ensin rucola ja pinaatti ja sitten loput täytteen ainekset.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin ja valuttele täytteiden päälle.