Shakshuka
2
annosta20
minutesShakshuka on perinteisesti lähi-idän maissa aamiaisena nautittu munapannu. Siinä on reippaasi makua. Kun laitat kannen pannun päälle, niin se vauhdittaa munien kypsymistä. Jos pidät tulisesta, niin käytä chilimaustettua tomaattimurskaa, mutta jos miedompi on makuusi, niin käytä tavallista ja ripsauta joukkoon vähän chiliä makusi mukaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- naisen annos
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi.
1/2 paprika
1 purkki (380 / 230 g) kikherneitä tai vaaleita papuja suolaliemessä
10 g öljyä
1 purkki (n. 400 g) (chilimaustettua) tomaattimurskaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
40 g fetajuustoa
1/2 ruukku korianteria
- miehen annos
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 purkki (380 / 230 g) kikherneitä tai vaaleita papuja suolaliemessä
15 g öljyä
1 purkki (n. 400 g) (chilimaustettua) tomaattimurskaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
4 kananmunaa
60 g fetajuustoa
1/2 ruukku korianteria
OHJEET
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet tai pavut liemestä.
- Kuullota sipulisilppuja ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet tai pavut ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
- Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.
- Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria.