Shish taouk -kanavartaat
3
annosta30
minutes4
hoursShish taouk on alunperin ottomaanien keittiöön kuulunut kanakebab. Nykyisin ruoka on osa koko lähi-idän keittiöitä. Salaisuus on herkullisessa jogurttipohjaisessa marinadissa. Lihaa kannattaa marinoida vaikka yön yli, jotta se ehtii ottaa maut hyvin itseensä. Vartaat nautitaan raikkaan yrttisen salaatin kanssa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
300 g kanafileitä tai 300 g tofua
- marinadi naisen annos
50 g Turkkilaista jogurttia
10 g oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 rkl tomaattipureeta
2 valkosipulinkynttä
2/3 rkl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
(1 tl sumak)
- salaatti naisen annos
1 jäävuorisalaatti revittynä
2 tomaattia kuutioituna
1/2 kurkku kuutioituna
1/2 punasipuli silputtuna
1 dl persiljaa silputtuna
1 dl mintun lehtiä silputtuna
80 g fetaa
- miehen annos
450 g kanafileitä tai 450 g tofua
- marinadi miehen annos
100 g Turkkilaista jogurttia
15 g oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
3 rkl tomaattipureeta
3 valkosipulinkynttä
1 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
(1 tl sumak)
- salaatti miehen annos
1 jäävuorisalaatti revittynä
3 tomaattia kuutioituna
2/3 kurkku kuutioituna
1/2 punasipuli silputtuna
1 dl persiljaa silputtuna
1 dl mintun lehtiä silputtuna
120 g fetaa
ohjeet
- Sekoita yhteen marinadin ainekset.
- Viipaloi fileistä tai tofusta reilun kokoisia kuutioita ja nosta marinadiin. Laita ainekset suljettavaan ilmatiiviiseen pussiin ja poista ylimääräinen ilma. Sekoittele, jotta marinadi sekoittuu joka puolelle tasaisesti. Anna marinoitua n. 4- 6 h.
- Tee salaatti. Pilko vihannekset ja hienonna yrtit. Sekoita keskenään. Lisää vielä feta.
- Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen valmistusta. Pujota kuutiot vartaisiin (jos käytät puisia, muista liottaa vartaita vedessä, ettei ne pala) Grillaa vartaat tai paista noin 200-220 asteessa ( hieman uunista riippuen ) uunin grillivastuksen alla n. 7 minuuttia. Käännä vartaat ja paista vielä n. 7- 10 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskeita.
- Nosta vartaat salaatin päälle tarjolle tai omalle tarjoilulautaselleen.