Shish taouk -kanavartaat

Annokset

3

annosta
Aktiivinen valmistusaika

30

minutes
Kokonaisvalmistusaika

4

hours 

Shish taouk on alunperin ottomaanien keittiöön kuulunut kanakebab. Nykyisin ruoka on osa koko lähi-idän keittiöitä. Salaisuus on herkullisessa jogurttipohjaisessa marinadissa. Lihaa kannattaa marinoida vaikka yön yli, jotta se ehtii ottaa maut hyvin itseensä. Vartaat nautitaan raikkaan yrttisen salaatin kanssa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 300 g kanafileitä tai 300 g tofua

  • marinadi naisen annos
  • 50 g Turkkilaista jogurttia

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 sitruunan mehu

  • 2 rkl tomaattipureeta

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2/3 rkl paprikajauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • (1 tl sumak)

  • salaatti naisen annos
  • 1 jäävuorisalaatti revittynä

  • 2 tomaattia kuutioituna

  • 1/2 kurkku kuutioituna

  • 1/2 punasipuli silputtuna

  • 1 dl persiljaa silputtuna

  • 1 dl mintun lehtiä silputtuna

  • 80 g fetaa

  • miehen annos
  • 450 g kanafileitä tai 450 g tofua

  • marinadi miehen annos
  • 100 g Turkkilaista jogurttia

  • 15 g oliiviöljyä

  • 1 sitruunan mehu

  • 3 rkl tomaattipureeta

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl paprikajauhetta

  • 1 tl suolaa

  • (1 tl sumak)

  • salaatti miehen annos
  • 1 jäävuorisalaatti revittynä

  • 3 tomaattia kuutioituna

  • 2/3 kurkku kuutioituna

  • 1/2 punasipuli silputtuna

  • 1 dl persiljaa silputtuna

  • 1 dl mintun lehtiä silputtuna

  • 120 g fetaa

ohjeet

  • Sekoita yhteen marinadin ainekset.
  • Viipaloi fileistä tai tofusta reilun kokoisia kuutioita ja nosta marinadiin. Laita ainekset suljettavaan ilmatiiviiseen pussiin ja poista ylimääräinen ilma. Sekoittele, jotta marinadi sekoittuu joka puolelle tasaisesti. Anna marinoitua n. 4- 6 h.
  • Tee salaatti. Pilko vihannekset ja hienonna yrtit. Sekoita keskenään. Lisää vielä feta.
  • Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen valmistusta. Pujota kuutiot vartaisiin (jos käytät puisia, muista liottaa vartaita vedessä, ettei ne pala) Grillaa vartaat tai paista noin 200-220 asteessa ( hieman uunista riippuen ) uunin grillivastuksen alla n. 7 minuuttia. Käännä vartaat ja paista vielä n. 7- 10 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskeita.
  • Nosta vartaat salaatin päälle tarjolle tai omalle tarjoilulautaselleen.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!