Siemennäkkäri rosmariinilla
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
1
hour30
minutesSyö tällä aterialla 1/4 osa näkkileivästä leikkeleen sekä vihannesten kanssa. Naisten annos leikkelettä 100 g ja miesten annos leikkelettä 150 g. Vihanneksia tällä aterialla 1/4 kurkkua. Näkkileipää voi valmistaa reilumminkin, koska se säilyy pitkään, kun pidät sitä tiiviissä rasiassa valolta suojattuna.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- Naisten annos
160 g siemeniä (esim. Pirkka salaattisiemensekoitus)
1 rkl psylliumia
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia
- Miesten annos
240 g siemeniä (esim. Pirkka salaattisiemensekoitus)
1,5 rkl psylliumia
3 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia
Ohjeet
- Sekoita siemenet, psyllium ja suola, lisää vesi. Voit halutessasi ajaa massan hienommaksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Anna taikinan hetki vetäytyä (noin 15 minuuttia) ja sen jälkeen painele taikina tasaiseksi ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Ripottele päälle rosmariinia.
- Paista noin 30 minuuttia 180 asteessa. Jätä vielä näkkileipä noin puoleksi tunniksi uuniin kovettumaan, jos haluat siitä oikein rapsakan.
- Syö 1/4 osa näkkileivästä leikkeleen ja vihannesten kanssa.