Silli-punajuurilautanen
2
Annosta30
minutesTämä sillilautanen sopii hyvin vaikka juhlapöytään. Jos et pidä sillistä voit korvata sen vaikka katkaravuilla tai tuplaamalla kananmunien määrän.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 keskikokoista punajuurta
1 laakerinlehti
3 kokonaista maustepippuria
1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
2 tl suolaa
n. 3 dl vettä
2 kananmunaa
1/2 punasipuli
1 ruukku ruohosipulia
1 prk (200 g) kevyt crème fraîchea (esim. Arki 12%)
100 g matjessillifileetä
suolaa
mustapippuria
halutessasi tilliä koristeluun
- miehen annos
3 keskikokoista punajuurta
2 laakerinlehteä
4 kokonaista maustepippuria
2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
2 tl suolaa
n. 3 dl vettä
3 kananmunaa
1 punasipuli
1 ruukku ruohosipulia
2 prk (200 g) kevyt crème fraîchea (esim. Arki 12%)
150 g matjessillifileetä
suolaa
mustapippuria
halutessasi tilliä koristeluun
Ohjeet
- Kuori ja kuutioi punajuuret. Laita punajuurikuutiot pieneen kattilaan ja lisää joukkoon laakerinlehti, maustepippurit, omenaviinietikka, suola sekä vettä sen verran, että punajuuret peittyvät.
- Kiehauta liemi ja hauduta punajuuret keskilämmöllä kypsäksi, noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Siivilöi liemi pois ja anna punajuurien jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Keitä kananmunat kypsiksi (8 minuuttia), jäähdytä kylmän veden alla ja kuori. Hienonna kananmunat karkeasti veitsellä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo hienonnettu punasipuli kylmän veden alla. Hienonna myös ruohosipuli.
- Mausta crème fraîche ripauksella suolaa ja mustapippuria ja vatkaa vispilällä kulhossa.
- Viipaloi sillifilee sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Kokoa sillisalaatti lautaselle mustapippurilla ja tillillä.
- Syö tällä aterialla puolet.