Sitruunainen kana
3
Annosta50
minutesSitruunaiset kanafileet saa kaverikseen kaalisalaatin, jossa niin ikään maistuu aavistus sitruunaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kanafileetä tai 300 g tofua (maustamaton)
½ sitruuna lohkoina
2 valkosipulinkynttä paloina
rosmariinin oksia
- marinadi naisen annos
20 g oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 tl cayennepippuria
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
- kaalisalaatti naisen annos
½ keräkaali (pieni)
10 g öljyä
1 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria
60 g cashewpähkinöitä
kirsikkatomaatteja
- miehen annos
450 g kanafileetä tai 450 g tofua (maustamaton)
½ sitruuna lohkoina
3 valkosipulinkynttä paloina
rosmariinin oksia
- marinadi miehen annos
30 g oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 tl cayennepippuria
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
- kaalisalaatti miehen annos
½ keräkaali (pieni)
15 g öljyä
1 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria
90 g cashewpähkinöitä
kirsikkatomaatteja
Ohjeet
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pyörittele siinä kanafileet tai tofut. Voit tehdä marinadin myös paria tuntia aiemmin ja antaa fileiden tai tofun marinoitua rauhassa. Nostele fileet uunivuokaan ja kaada loppu marinadi kanojen päälle. Viipaloi sitruunat ja valkosipulit fileiden päälle ja asettele lopuksi rosmariinit fileiden pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Valmista kaalisalaatti. Viipaloi kaalisuikaleiksi. Sekoita sinappi, sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään ja kaada sekoittaen kaalisuikaleiden joukkoon.
- Tarjoiluvaiheessa lisää lautaselle vielä kirsikkatomaatteja sekä cashewpähkinöitä.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa kanasta ja salaatista.