Sitruunainen paputagine
4
annosta1
hourLinssit, hernis ja tölkkipavut kypsyvät padassa pehmeiksi ja sakeuttavat samalla liemen. Ihana mausteisuus kohtaa raikkaan sitruunan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 omena
2 rkl raastettua inkivääriä
½ luomusitruuna
70 g punaisia linssejä
50 g hernistä
1 tlk (380/230 g) papumixiä suolaliemessä
noin 6 dl kiehuvaa vettä
4 kuivattua pehmeitä taateleita
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
- lisäksi naisen annos
100 g riisiä
1 dl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa
- miehen annos
1 keltasipuli
5 valkosipulinkynttä
1 omena
3 rkl raastettua inkivääriä
1 luomusitruuna
150 g punaisia linssejä
70 g hernistä
1 tlk (380/230 g) papumixiä suolaliemessä
noin 9 dl kiehuvaa vettä
6 kuivattua pehmeitä taateleita
1 1/2 tl kanelia
1 1/2 tl juustokuminaa
1 1/2 tl kurkumaa
1 1/2 tl suolaa
- lisäksi miehen annos
160 g riisiä
1 1/2 dl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa
ohjeet
- Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Pese omena, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Kuori ja raasta inkivääri. Pese sitruuna, leikkaa lohkoiksi ja poista mahdolliset siemenet.
- Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä. Valuta ja huuhtele pavut lävikössä.
- Sekoita uunipadassa (miesten annos kannattaa tehdä todella isoon pataan) kaikki ainekset sitruunaa lukuun ottamatta. Purista sitruunalohkoista mehut pataan. Lisää pataan pari mehuista puristettua sitruunalohkoa voimistamaan sitruunaista aromia.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista välillä, että ruoka ei pääse kuivumaan liikaa ja lisää tarvittaessa vettä.
- Keitä riisti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Syö keitetyn riisin ja tuoreiden yrttien kanssa.