Slaavilainen kanapata
4
annosta45
minutesToiveresepti!
Slaavilainen kanapata on takavuosien hittiruoka, joka ansaitsee paikkansa myös 2020-luvun keittiössä. Tomaattisoseella ja valkosipulilla maustettu pata saa täyteläisyyttä smetanasta ja sinihomejuustosta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
400 g kanan ohutleikkeitä, maustamaton tai 400 g tofua
3/4 tl suolaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
10 g öljyä
4 rkl tomaattisosetta
60 g smetanaa
2 dl vettä
40 g sinihomejuustoa
- lisäksi naisen annos
1 (n. 400 g) kukkakaali
- miehen annos
600 g kanan ohutleikkeitä, maustamaton tai 600 g tofua
1 tl suolaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
15 g öljyä
6 rkl tomaattisosetta
120 g smetanaa
2 dl vettä
60 g sinihomejuustoa
- lisäksi miehen annos
1 1/2 (n. 600 g) kukkakaalia
ohjeet
- Ota kanan ohutleikkeet huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Mausta ne suolalla. Jos käytät tofua, kuivaa tofun pinta talouspaperilla ja kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle leikkuulauta painoksi, niin että ylimääräinen neste valuu pois.
- Paloittele kanat tai tofu. Viipaloi sipuli ohuiksi puolikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Leikkaa paprikoista kannat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat paloiksi tai viipaleiksi.
- Paloittele kukkakaali.
- Kuumenna öljy pannussa tai padassa. Ruskista kanat tai tofut.. Lisää sitten sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
- Paista sekoittaen minuutin verran ja lisää tomaattisose. Jatka paistamista vielä muutama minuutti ja lisää sitten smetana sekä vesi. Peitä kannella ja anna hautua 8 minuuttia.
- Lisää paprikat ja jatka kypsentämistä vielä 7–8 minuuttia.
- Laita kukkakaali palat joko höyrytyskattilan ritilään tai air fryeriin tai kiehuvaan veteen kattilaan. Kypsennä niin kauan että kukkakaali on pehmentynyt, mutta ei vielä hajoavaa.
- Murenna lopuksi kanapadan päälle siníhomejuusto.
- Syö kanapata kukkakaalin kanssa.