Slaavilainen kanapata

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Toiveresepti!
Slaavilainen kanapata on takavuosien hittiruoka, joka ansaitsee paikkansa myös 2020-luvun keittiössä. Tomaattisoseella ja valkosipulilla maustettu pata saa täyteläisyyttä smetanasta ja sinihomejuustosta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 400 g kanan ohutleikkeitä, maustamaton tai 400 g tofua

  • 3/4 tl suolaa

  • 1 sipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 keltainen paprika

  • 1 punainen paprika

  • 10 g öljyä

  • 4 rkl tomaattisosetta

  • 60 g smetanaa

  • 2 dl vettä

  • 40 g sinihomejuustoa

  • lisäksi naisen annos
  • 1 (n. 400 g) kukkakaali

  • miehen annos
  • 600 g kanan ohutleikkeitä, maustamaton tai 600 g tofua

  • 1 tl suolaa

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 keltainen paprika

  • 1 punainen paprika

  • 15 g öljyä

  • 6 rkl tomaattisosetta

  • 120 g smetanaa

  • 2 dl vettä

  • 60 g sinihomejuustoa

  • lisäksi miehen annos
  • 1 1/2 (n. 600 g) kukkakaalia

ohjeet

  • Ota kanan ohutleikkeet huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Mausta ne suolalla. Jos käytät tofua, kuivaa tofun pinta talouspaperilla ja kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle leikkuulauta painoksi, niin että ylimääräinen neste valuu pois.
  • Paloittele kanat tai tofu. Viipaloi sipuli ohuiksi puolikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Leikkaa paprikoista kannat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat paloiksi tai viipaleiksi.
  • Paloittele kukkakaali.
  • Kuumenna öljy pannussa tai padassa. Ruskista kanat tai tofut.. Lisää sitten sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
  • Paista sekoittaen minuutin verran ja lisää tomaattisose. Jatka paistamista vielä muutama minuutti ja lisää sitten smetana sekä vesi. Peitä kannella ja anna hautua 8 minuuttia.
  • Lisää paprikat ja jatka kypsentämistä vielä 7–8 minuuttia.
  • Laita kukkakaali palat joko höyrytyskattilan ritilään tai air fryeriin tai kiehuvaan veteen kattilaan. Kypsennä niin kauan että kukkakaali on pehmentynyt, mutta ei vielä hajoavaa.
  • Murenna lopuksi kanapadan päälle siníhomejuusto.
  • Syö kanapata kukkakaalin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!