Socca eli kikhernepaistos
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
1
hourSocca on kikhernejauhoista tehty leipänen. Se on alunperinna Nizzalainen katuruoka mitä on nautittu sellaisenaan. Sitä voi myös käyttää pizzan pohjana.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
150 g kikhernejauhoja
5 dl kylmää vettä
40 g oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
- Miehen annos
200 g kikhernejauhoja
7 dl kylmää vettä
60 g oliiviöljyä
1 tl suolaa
- päälliset naisten annos / yksi annos soccaa
50 g leikkelettä tai vuolukanaa (Atria) tai 50 g kasvisleikkelettä
Kasviksia esim. tomaattia ja salaattia
- päälliset miesten annos / yksi annos soccaa
75 g leikkelettä tai vuolukanaa (Atria) tai 75 g kasvisleikkelettä
Kasviksia esim. tomaattia ja salaattia
Ohjeet
- Sekoita kikhernejauhot, kylmä vesi ja oliiviöljy. Anna seisoa 20-30 minuuttia.
- ämmitä uuni 250 asteiseksi ja laita uunipelti hetkeksi uuniin lämpenemään. Laita kuuman pellin päälle leivinpaperi ja kaada seos sen päälle.
- Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes paistoksen reuna alkaa irrota reunoilta ja väri on kullanruskea, mutta ei palanut.
- Jaa annos 4 osaan ja laita päälle leikkeleet tai vuolukana sekä kasvikset.
- Syö tällä aterialla yksi annos päällisten kanssa.