Socca eli kikhernepaistos

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Socca on kikhernejauhoista tehty leipänen. Se on alunperinna Nizzalainen katuruoka mitä on nautittu sellaisenaan. Sitä voi myös käyttää pizzan pohjana.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 150 g kikhernejauhoja

  • 5 dl kylmää vettä

  • 40 g oliiviöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • Miehen annos
  • 200 g kikhernejauhoja

  • 7 dl kylmää vettä

  • 60 g oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • päälliset naisten annos / yksi annos soccaa
  • 50 g leikkelettä tai vuolukanaa (Atria) tai 50 g kasvisleikkelettä

  • Kasviksia esim. tomaattia ja salaattia

  • päälliset miesten annos / yksi annos soccaa
  • 75 g leikkelettä tai vuolukanaa (Atria) tai 75 g kasvisleikkelettä

  • Kasviksia esim. tomaattia ja salaattia

Ohjeet

  • Sekoita kikhernejauhot, kylmä vesi ja oliiviöljy. Anna seisoa 20-30 minuuttia.
  • ämmitä uuni 250 asteiseksi ja laita uunipelti hetkeksi uuniin lämpenemään. Laita kuuman pellin päälle leivinpaperi ja kaada seos sen päälle.
  • Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes paistoksen reuna alkaa irrota reunoilta ja väri on kullanruskea, mutta ei palanut.
  • Jaa annos 4 osaan ja laita päälle leikkeleet tai vuolukana sekä kasvikset.
  • Syö tällä aterialla yksi annos päällisten kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!