Stifado ja uunijuurekset

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

40

minutes

Stifado on perinteinen kreikkalainen liharuoka. Sen valmistaminen ei ole työlästä, mutta kypsyttämiseen kannattaa varata aikaa. Jos taloudesta löytyy tulisija, voi sen lämpöä hyödyntää kypsentämiseen. Stifadon seuraksi sopii hyvin uunijuurekset. Tässä reseptissä on käytetty pakasteita, mutta yhtä hyvin voit ostaa palsternakkaa, lanttua ja porkkanaa tuoreena ja pilkkoa lisäkkeen niistä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • Naisten annos
  • 400 g lampaan- tai naudanpaistia kuutioituna

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 tl suolaa

  • 2 kpl keltasipulia

  • 3 kpl valkosipulinkynttä

  • 1 tlk tomaattimurskaa (500 g)

  • n. 1dl vettä tai punaviiniä

  • 1 tl omenasiideretikkaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 2 kpl kokonaista neilikkaa

  • 3 kpl laakerinlehteä

  • 1 tl kanelia

  • Naisten annos uunijuurekset
  • 600 g uunijuurekset (pakaste, esim. Pirkka-uunijuurekset tai Änglamark uunijuurekset)

  • 100 g fetaa

  • 20 g oliivi-tai rypsiöljyä

  • 1 rkl rosmariinia

  • 1 rkl basilikaa

  • 1 tl suolaa

  • Miesten annos
  • 600 g lampaan- tai naudanpaistia kuutioituna

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 tl suolaa

  • 3 kpl keltasipulia

  • 4 kpl valkosipulinkynttä

  • 1 tlk tomaattimurskaa (500 g)

  • 1 dl vettä tai punaviiniä

  • 2 tl omenasiideretikkaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 3 kpl kokonaista neilikkaa

  • 4 kpl laakerinlehteä

  • 1 tl kanelia

  • Miesten annos uunijuurekset
  • n. 800g uunijuurekset (pakaste, esim. Pirkka-uunijuurekset tai Änglamark uunijuurekset)

  • 150 g fetaa

  • 30 g oliivi-tai rypsiöljyä

  • 1 rkl rosmariinia

  • 1 rkl basilikaa

  • 2 tl suolaa

Ohjeet

  • Ruskista lihakuutiot öljyssä. Mausta ne suolalla ja siirrä pataan.
  • Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Lisää sipulit, valkosipulit, tomaattimurska, vesi (tai punaviini), etikka, ja mausteet pataan.
  • Siirrä pata uuniin ja kypsennä kannen alla 175 asteessa 1 1/2–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Voit kypsentää lihan myös leivinuunissa tai takassa, mutta varaa aikaa vähintään 5 tuntia miedolla lämmöllä.
  • Levittele kasvikset pellille lihan kypsyessä. Ripottele päälle öljyä ja mausteet. Laita kasvikset uuniin lihan seuraksi, kun liha on ollut uunissa noin puoli tuntia. Lisää feta kasvisten päälle noin 45 minuutin päästä. Kasvikset kypsyvät 175 asteisessa uunissa noin tunnissa. Yksinään kasvikset voit kypsentää uunissa 225 asteessa noin 25 minuutissa.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa stifadosta ja juureksista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!