Sushisalaatti
3
annosta30
minutesTämän salaatin ydin on tuore lohi joka vain pikamarinoidaan. Värikäs salaatti on raikas ja täyttävä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- marinoitu lohi naisen annos
300 g lohifileetä
2 rkl soijakastiketta
1 –2 rkl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1 tl wasabia
- kastike naisen annos
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limettimehua
10 g seesamiöljyä
- salaatti naisen annos
74 g riisinuudeleita
1 l vettä kypsentämiseen
2 porkkanaa
½ kurkkua
1 ruukku jääsalaattia
70 g avokadoa
1 limetti
2 kevätsipulia
- wasabi-majoneesi naisen annos
15 g majoneesia
nokare wasabia
- marinoitu lohi miehen annos
450 g lohifileetä
3 rkl soijakastiketta
2 -3 rkl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1 ,5 tl wasabia
- kastike miehen annos
3 rkl soijakastiketta
3 rkl limettimehua
15 g seesamiöljyä
- salaatti miehen annos
120 g riisinuudeleita
1 l vettä kypsentämiseen
3 porkkanaa
1 kurkku
1 ruukku jääsalaattia
100 g avokadoa
1 limetti
3 kevätsipulia
- wasabi-majoneesi miehen annos
25 g majoneesia
nokare wasabia
ohjeet
- Poista lohifileestä nahka ja paloittele lohi. Sekoita soija, inkivääriraaste ja wasabi kulhossa. Lisää lohipalat ja pyöräytä sekaisin. Anna marinoitua salaatin valmistuksen ajan.
- Sekoita kastikkeen ainekset.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää riisinuudelit 3 minuutiksi. Valuta nuudelit siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon runsas puolet kastikkeesta.
- Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä. Huuhdo ja suikaloi kurkku, mutta jätä kostea sisus käyttämättä. Huuhdo ja revi salaatti. Kuori ja lohko avokado ja limetit, silppua kevätsipuli.
- Lado isolle vadille salaatti, porkkanat ja kurkut. Lisää päälle nuudelit pyöräyttämällä ne haarukan avulla kasoiksi. Nostele päälle lohipalat.
- Viimeistele avokado- ja limettilohkoilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Kaada päälle loppu kastike.
- Syö lisäksi wasabilla maustettua majoneesia.