Täytetty spagettikurpitsa

Annoksia

4

Annosta
Aktiivinen valmistusaika

20

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

Spagettikurpitsa on noussut yhdeksi suosikkikurpitsaljikkeeksi, eikä suotta. Tämä on helppo herkku, joka valmistuu uunissa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 spagettikurpitsa

  • 400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 1 sipuli

  • 1 punainen chili tai chilirouhetta

  • 400 g pastakastiketta (sokeriton) tai yrttimaustettua tomaattimurskaa

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 120 g juustoraastetta

  • miehen annos
  • 1 spagettikurpitsa

  • 600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 1 sipuli

  • 1 punainen chili tai chilirouhetta

  • 600 g pastakastiketta (sokeriton) tai yrttimaustettua tomaattimurskaa

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 180 g juustoraastetta

Ohjeet

  • Puolita spagettikurpitsa pitkittäin kahtia. Kypsennä kurpitsanpuolikkaita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät.
  • Koverra spagettikurpitsan sisusta haarukan avulla siten, että siitä muodostuu irtonaista "spagettia".
  • Valmista kastike kurpitsan paistuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko.
  • Ruskista jauheliha pannulla (tai paista liotettu soijarouhe, lisää tällöin öljyä pannulle) ja lisää sipuli kuullottumaan. Lisää chili, pastakastike ja mausteet.
  • Jaa kastike kurpitsanpuolikkaiden päälle, joissa on irroiteltu "spagetti". (Voit halutessasi myös sekoittaa kastikkeen kurpitsan joukkoon). Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa täytetystä kurpitsasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!