Täytetty spagettikurpitsa
Annoksia
4
AnnostaAktiivinen valmistusaika
20
minutesKokonaisvalmistusaika
1
hourSpagettikurpitsa on noussut yhdeksi suosikkikurpitsaljikkeeksi, eikä suotta. Tämä on helppo herkku, joka valmistuu uunissa.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 spagettikurpitsa
400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta
1 sipuli
1 punainen chili tai chilirouhetta
400 g pastakastiketta (sokeriton) tai yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
120 g juustoraastetta
- miehen annos
1 spagettikurpitsa
600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
1 sipuli
1 punainen chili tai chilirouhetta
600 g pastakastiketta (sokeriton) tai yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
180 g juustoraastetta
Ohjeet
- Puolita spagettikurpitsa pitkittäin kahtia. Kypsennä kurpitsanpuolikkaita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät.
- Koverra spagettikurpitsan sisusta haarukan avulla siten, että siitä muodostuu irtonaista "spagettia".
- Valmista kastike kurpitsan paistuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko.
- Ruskista jauheliha pannulla (tai paista liotettu soijarouhe, lisää tällöin öljyä pannulle) ja lisää sipuli kuullottumaan. Lisää chili, pastakastike ja mausteet.
- Jaa kastike kurpitsanpuolikkaiden päälle, joissa on irroiteltu "spagetti". (Voit halutessasi myös sekoittaa kastikkeen kurpitsan joukkoon). Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa täytetystä kurpitsasta.