Täytetyt kesäkurpitsat
Annoksia
2
AnnostaValmistusaika
30
minutesMaukkaiden kesäkurpitsojen täytteenä on kanajauhelihaa. Ihanan raikkaan kruunun ne saavat pestosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
100 g kirsikkatomaatteja
200 g kananjauhelihaan tai 160 g Mifu-jauhista
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
10 g pestokastiketta
30 g juustoraastetta
- miehen annos
3 kesäkurpitsaa
1 sipuli
150 kirsikkatomaatteja
300 g kananjauhelihaa tai 250 g Mifu-jauhista
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
20 g pestokastiketta
45 g juustoraastetta
Ohjeet
- Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi lusikalla osa sisuksesta pois. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita puolikkaat 200 asteiseen uuniin esikypsymään uunipellille tai vuokaan noin 10 minuutiksi.
- Paista kananjauheliha ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja osa kaavitusta kesäkurpitsasta (paloiteltuna), suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Lopun kesäkurpitsan voit käyttää esimerkiksi salaatin tai smoothien seassa.
- Ota kesäkurpitsaveneet uunista ja lisää niihin täyte. Halkaise kirsikkatomaatit ja paina täytteen päälle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
- Levitä valmiiden kesäkurpitsaveneiden päälle pestoa.
- Syö tällä aterialla puolet kesäkurpitsoista.