Thai-kalakeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

30

minutes


Maukkaan kalakeiton valmistus on todella helppoa. Thai-kalakeitossa on juuri sopivasti mausteisuutta ja lämpöä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä

  • 10 g seesamiöljyä

  • 1-2 rkl vihreää currytahnaa

  • 250 g kookosmaitoa (8%)

  • 3 dl vettä

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 300 g keittovihanneksia (pakaste)

  • 150 g vihreä ohut papu (pakaste)

  • 300 g seikuutioita (pakaste)

  • 1 mieto punainen chili

  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria

  • miehen annos
  • 4 cm:n pala tuoretta inkivääriä

  • 15 g seesamiöljyä

  • 2-3 rkl vihreää currytahnaa

  • 500 g kookosmaitoa (8%)

  • 4 dl vettä

  • 1 1/2 rkl kalakastiketta

  • 500 g keittovihanneksia (pakaste)

  • 150 g vihreä ohut papu (pakaste)

  • 450 g seikuutioita (pakaste)

  • 1 mieto punainen chili

  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria

Ohjeet

  • Kuori ja raasta inkivääri.
  • Laita öljy, inkivääri ja currytahna kattilaan ja kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes currytahnasta alkaa irrota tuoksua ja tahna on pehmentynyt.
  • Kaada kookosmaito kattilaan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Keitä seosta kevyesti kiehuen noin 3 minuuttia.
  • Lisää kalakastike ja keittovihannekset sekä seikuutiot. Keitä vielä 3 minuuttia. Lisää lopuksi jäiset vihreät pavut, kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä noin 4 minuuttia.
  • Lisää pinnalle viipaloitua chiliä ja hienonnettua korianteria.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!