Thai-kalakeitto
3
Annosta30
minutes
Maukkaan kalakeiton valmistus on todella helppoa. Thai-kalakeitossa on juuri sopivasti mausteisuutta ja lämpöä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
10 g seesamiöljyä
1-2 rkl vihreää currytahnaa
250 g kookosmaitoa (8%)
3 dl vettä
1 rkl kalakastiketta
300 g keittovihanneksia (pakaste)
150 g vihreä ohut papu (pakaste)
300 g seikuutioita (pakaste)
1 mieto punainen chili
1/2 ruukku tuoretta korianteria
- miehen annos
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
15 g seesamiöljyä
2-3 rkl vihreää currytahnaa
500 g kookosmaitoa (8%)
4 dl vettä
1 1/2 rkl kalakastiketta
500 g keittovihanneksia (pakaste)
150 g vihreä ohut papu (pakaste)
450 g seikuutioita (pakaste)
1 mieto punainen chili
1/2 ruukku tuoretta korianteria
Ohjeet
- Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita öljy, inkivääri ja currytahna kattilaan ja kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes currytahnasta alkaa irrota tuoksua ja tahna on pehmentynyt.
- Kaada kookosmaito kattilaan. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Keitä seosta kevyesti kiehuen noin 3 minuuttia.
- Lisää kalakastike ja keittovihannekset sekä seikuutiot. Keitä vielä 3 minuuttia. Lisää lopuksi jäiset vihreät pavut, kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä noin 4 minuuttia.
- Lisää pinnalle viipaloitua chiliä ja hienonnettua korianteria.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta