Tom yam -keitto

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Mausteinen mutta kuitenkin raikas tom yam -keitto on perinteinen thaimaalainen kanakeitto. Keitto valmistuu nopeasti ja on riittoisa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g kanan fileesuikaleita, maustamaton tai 320 g Mifu-suikaleita

  • 200 g (ruskeita) herkkusieniä (tuore)

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 2 kevätsipulia

  • 20 g seesaminsiemenöljyä

  • 1 –2 mietoa punaista chiliä

  • 1 l 2 dl vettä

  • 1 kanaliemikuutio

  • 1 tl sitruunaruohotahnaa

  • 2 rkl punaista currytahnaa

  • 4 rkl kalakastiketta

  • 1/2 dl limetinmehua

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 20 g seesaminsiemeniä

  • miehen annos
  • 600 g kanan fileesuikaleita, maustamaton tai 500 g Mifu-suikaleita

  • 300 g (ruskeita) herkkusieniä (tuore)

  • 350 g kirsikkatomaatteja

  • 3 kevätsipulia

  • 30 g seesaminsiemenöljyä

  • 2 -3 mietoa punaista chiliä

  • 1 l 5 dl vettä

  • 1 kanaliemikuutio

  • 2 tl sitruunaruohotahnaa

  • 3 rkl punaista currytahnaa

  • 4 rkl kalakastiketta

  • 1 dl limetinmehua

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 30 g seesaminsiemeniä

Ohjeet

  • Puhdista ja paloittele herkkusienet. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
  • Hienonna kevätsipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Hienonna chilit.
  • Mittaa vesi, kanaliemikuutio, seesaminsiemenöljyä ja tahnat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pari minuuttia.
  • Lisää kana- tai Mifu-suikaleet ja sienet. Keitä hiljalleen, kunnes broilerit ovat kypsiä.
  • Lisää tomaatit, kevätsipulit ja chilit ja kuumenna keitto vielä.
  • Lisää lopuksi kalakastike ja limetin mehu. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja seesaminsiemenillä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!