Tomaatti-makkarakeitto
3
Annosta45
minutes
Lämmin ja tuhti tomaatti-makkarakeitto sopii talvisiin päiviin lounaalle, päivälliselle tai vaikka mukaan metsäretkelle.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g kukkakaalia
200 g broccoliinia
3 porkkanaa
1 sipuli
300 g makkaraa (HK Maakarit, Teksasin Joe) tai 300 g Bon vegan kasvisnakkeja
10 g ruokaöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g paseerattua tomaattia
8 kpl kokonaista maustepippuria
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
- miehen annos
300 g kukkakaalia
200 g broccoliinia
4 porkkanaa
1 sipuli
450 g makkaraa (HK Maakarit, Teksasin Joe) tai 450 g Bon vegan -kasvisnakkeja
15 g ruokaöljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g paseerattua tomaattia
8 kpl kokonaista maustepippuria
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
Ohjeet
- Paloittele kukkakaali ja broccoliini, kuori ja paloittele porkkana sekä sipuli.
- Laita kasvikset kattilaan ja lisää ruokaöljy. Kuullota kasviksia kattilassa muutama minuutti ja lisää joukkoon vesi, paseerattu tomaatti, pippurit ja kasvisliemikuutio.
- Keitä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon paloiteltu makkara ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 min. Lisää joukkoon silputtu persilja.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa keitosta.