Tomaattinen kalakeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Tomaattisen kalakeiton valmistus on helppoa ja nopeaa, ja se sopii mainiosti niin arki-illan rentoon ruokahetkeen kuin lounaaksikin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 punainen paprika lohkoina

  • 10 g oliiviöljyä

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 3 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl punaista currytahnaa

  • 1 tl sitruunapippuria

  • 300 g lohikuutioita (pakaste)

  • 100 g turkkilaista jogurttia

  • Päälle naisen annos
  • 1 dl silputtua persiljaa

  • 60 g fetajuustoa

  • miehen annos
  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 punainen paprika lohkoina

  • 15 g oliiviöljyä

  • 3 rkl balsamiviinietikkaa

  • 600 g tomaattimurskaa

  • 4 dl vettä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 2 tl punaista currytahnaa

  • 1 1/2 tl sitruunapippuria

  • 450 g lohikuutioita (pakaste)

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • Päälle miehen annos
  • 1 dl silputtua persiljaa

  • 90 g fetajuustoa

Ohjeet

  • Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele paprika. Laita kattilaan oliiviöljy, sipulit ja parika. Kuullota miedolla lämmöllä. Lisää balsamiviinietikka ja anna kuohahtaa.
  • Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Jätä kypsymään miedolle lämmölle noin 10-15 minuutiksi välillä sekoitellen.
  • Soseuta sauvasekoittimella ja lisää sen jälkeen joukkoon lohikuutiot ja jogurtti.
  • Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes lohikuutiot ovat kypsyneet.
  • Tarjoile fetajuuston ja persiljasilpun kera.
  • Syö tällä aterialla 1/3 keitosta, fetasta ja persiljasilpusta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!