Tomaattinen kalakeitto
3
Annosta45
minutesTomaattisen kalakeiton valmistus on helppoa ja nopeaa, ja se sopii mainiosti niin arki-illan rentoon ruokahetkeen kuin lounaaksikin.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika lohkoina
10 g oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
400 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl punaista currytahnaa
1 tl sitruunapippuria
300 g lohikuutioita (pakaste)
100 g turkkilaista jogurttia
- Päälle naisen annos
1 dl silputtua persiljaa
60 g fetajuustoa
- miehen annos
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika lohkoina
15 g oliiviöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
600 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
2 tl punaista currytahnaa
1 1/2 tl sitruunapippuria
450 g lohikuutioita (pakaste)
200 g turkkilaista jogurttia
- Päälle miehen annos
1 dl silputtua persiljaa
90 g fetajuustoa
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele paprika. Laita kattilaan oliiviöljy, sipulit ja parika. Kuullota miedolla lämmöllä. Lisää balsamiviinietikka ja anna kuohahtaa.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Jätä kypsymään miedolle lämmölle noin 10-15 minuutiksi välillä sekoitellen.
- Soseuta sauvasekoittimella ja lisää sen jälkeen joukkoon lohikuutiot ja jogurtti.
- Anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes lohikuutiot ovat kypsyneet.
- Tarjoile fetajuuston ja persiljasilpun kera.
- Syö tällä aterialla 1/3 keitosta, fetasta ja persiljasilpusta.