Tomaattinen papukeitto
4
annosta30
minutesTämä tukeva ja maukas keitto valmistuu hetkessä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
300 g jauhelihaa (tai 120 g soijarouhetta)
10 g rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 tl jeeraa (eli juustokuminaa)
800 g tomaattimurskaa
3 varsisellerin vartta paloina (ei pakollinen, jos et pidä varsisellerin mausta)
(vettä)
1 tlk (230 g) kidneypapuja
1/2 tl chilirouhetta (tai 1 tuore punainen chili)
1 tl paprikajauhetta
- päälle naisen annos
tuoretta korianteria
200 g turkkilaista jogurttia
- miehen annos
500 g jauhelihaa (tai 200 g soijarouhetta)
15 g rypsiöljyä
4 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 tl jeeraa (eli juustokuminaa)
1000 g tomaattimurskaa
3 varsisellerin vartta paloina (ei pakollinen, jos et pidä varsisellerin mausta)
(vettä)
1 tlk (230 g) kidneypapuja
2/3 tl chilirouhetta (tai 1 tuore punainen chili)
1 1/2 tl paprikajauhetta
- päälle miehen annos
tuoretta korianteria
300 g turkkilaista jogurttia
ohjeet
- Ruskista jauheliha (tai liotettu soijarouhe) ja valkosipuli pannulla rypsiöljyssä. Mausta hyvin suolalla, pippurilla ja jeeralla.
- Kun liha on ruskistunut, kaada kattilaan tomaattimurska ja sellerinpalat. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä.
- Lisää valutetut ja huuhdellut pavut. Kuumenna kiehuvaksi.
- Mausta keitto chilillä ja paprikajauheella.
- Anna kiehua noin 20 minuuttia ahkerasti maistellen ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Syö tuoreen korianterin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.