Tomaattipiirakka

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

45

minutes

Maukas ja näyttäva tomaattipiirakka sopii hyvin aamupalalle tai ateriaksi. Täyte maustetaan parmesaanilla ja dijoninsinapilla. Timjami tuo oman sävynsä piirakkaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • pohja naisen annos
  • 2 kananmunaa

  • 150 g rahkaa

  • 100 g kevyt juustoa 5% (esim. kepeä Kadett)

  • 40 g mantelijauhoa

  • 1 dl pofiberia

  • täyte naisen annos
  • 3 tomaattia

  • 100 g oransseja helmitomaatteja

  • 1 rkl tuoretta timjamia

  • 150 g ranskankermaa (12%)

  • 40 g parmesaania raastettuna

  • 1 rkl dijoninsinappia

  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

  • 1/4 tl suolaa

  • 10 g oliiviöljyä

  • pohja miehen annos
  • 3 kananmunaa

  • 250 g rahkaa

  • 200 g kevyt juustoa 5% (esim. kepeä Kadett)

  • 60 g mantelijauhoa

  • 1 1/2 dl pofiberia

  • täyte miehen annos
  • 4 tomaattia

  • 150 g oransseja helmitomaatteja

  • 1 1/2 rkl tuoretta timjamia

  • 250 g ranskankermaa (12%)

  • 60 g parmesaania raastettuna

  • 1 1/2 rkl dijoninsinappia

  • 1/3 tl mustapippuria rouhittuna

  • 1/3 tl suolaa

  • 15 g oliiviöljyä

ohjeet

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Raasta pohjan juusto.
  • Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon rahka ja juustoraaste. Lisää vielä mantelijauho ja pofiber.
  • Levitä pohjan taikina piirakkavuokaan. Paista pohjaa noin 15 minuuttia keskitasolla.
  • Valmista täyte. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
  • Sekoita ranskankerma, parmesaani, sinappi ja timjami. Mausta pippurilla ja suolalla.
  • Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet ja valuta öljy tasaisesti pinnalle.
  • Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes tomaatit saavat kauniin paistopinnan.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!