Tomaattipiirakka
4
annosta45
minutesMaukas ja näyttäva tomaattipiirakka sopii hyvin aamupalalle tai ateriaksi. Täyte maustetaan parmesaanilla ja dijoninsinapilla. Timjami tuo oman sävynsä piirakkaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- pohja naisen annos
2 kananmunaa
150 g rahkaa
100 g kevyt juustoa 5% (esim. kepeä Kadett)
40 g mantelijauhoa
1 dl pofiberia
- täyte naisen annos
3 tomaattia
100 g oransseja helmitomaatteja
1 rkl tuoretta timjamia
150 g ranskankermaa (12%)
40 g parmesaania raastettuna
1 rkl dijoninsinappia
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1/4 tl suolaa
10 g oliiviöljyä
- pohja miehen annos
3 kananmunaa
250 g rahkaa
200 g kevyt juustoa 5% (esim. kepeä Kadett)
60 g mantelijauhoa
1 1/2 dl pofiberia
- täyte miehen annos
4 tomaattia
150 g oransseja helmitomaatteja
1 1/2 rkl tuoretta timjamia
250 g ranskankermaa (12%)
60 g parmesaania raastettuna
1 1/2 rkl dijoninsinappia
1/3 tl mustapippuria rouhittuna
1/3 tl suolaa
15 g oliiviöljyä
ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Raasta pohjan juusto.
- Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon rahka ja juustoraaste. Lisää vielä mantelijauho ja pofiber.
- Levitä pohjan taikina piirakkavuokaan. Paista pohjaa noin 15 minuuttia keskitasolla.
- Valmista täyte. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna timjami.
- Sekoita ranskankerma, parmesaani, sinappi ja timjami. Mausta pippurilla ja suolalla.
- Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet ja valuta öljy tasaisesti pinnalle.
- Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes tomaatit saavat kauniin paistopinnan.