Tonnikalapiirakka
3
Annosta50
minutesTämä herkullinen tonnikalapiirakan ohje sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaankin. Tarjoa sellaisenaan tai lisää vihreää salaattia tuomaan raikkautta annokseen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- pohja naisen annos
25 g pofiberia
25 g kikhernejauhoja
n. 1 dl vettä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
- täyte naisen annos
200 g tonnikalaa vedessä
60 g juustoa raastettuna
200 g paseerattua tomaattia
1 -2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 sipuli
½ tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
10 g oliiviöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
- pohja miehen annos
25 g pofiberia
25 g kikhernejauhoja
n. 1 dl vettä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
- täyte miehen annos
300 g tonnikalaa vedessä
90 g juustoa raastettuna
200 g paseerattua tomaattia
1 -2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 sipuli
½ tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
15 g oliiviöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
Ohjeet
- Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuutioi sipuli ja kuullota hetki pannulla oliiviöljyssä.
- Valuta tonnikalasta pois vesi ja lisää pannulle. Paista hetki ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti.
- Lisää joukkoon mausteet ja lopuksi juustoraaste.
- Kaada seos piirakkavuokaan ja paista uunissa 220 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes piirakan reuna on saanut väriä.
- Anna hieman jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoamista.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa piirakasta.