Tuliset naudanlihasuikaleet
2
Annosta15
minutesCurry ja chili tekevät ruoasta mausteisen ja tulisuutta tasoittamaan lautasen reunalle kannattaa pilkkoa porkkana tai kaksi sekä iso kasa salaattia. Jos haluat vältellä tulisuutta, jätä chilihiutaleet pois tai ainakin vähennä sen määrää.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g naudan paistisuikaleita tai 80 g soijasuikaleita
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
- kastike naisen annos
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tuore sitruunaruoho (tai ½ sitruunankuori raastettuna)
1 rkl chilihiutaleita
2 tl curryjauhetta
2 cm pala inkivääriä
20 g oliiviöljyä
1 dl kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
- lisäksi naisen annos
1 -2 porkkanaa
salaattisekoitusta
- miehen annos
300 g naudan paistisuikaleita tai 120 g soijasuikaleita
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
- kastike miehen annos
1 salottisipuli kuorittuna ja paloiteltuna
2 valkosipulinkynsi kuorittuna
1 tuore sitruunaruoho (tai ½ sitruunankuori raastettuna)
1 rkl chilihiutaleita
2 tl curryjauhetta
2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna
30 g oliiviöljyä
1 1/2 dl kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
- lisäksi miehen annos
2 porkkanaa
salaattisekoitusta
Ohjeet
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainesosat sauvasekoittimella keskenään tasaiseksi massaksi. Sitruunaruohosta käytetään keskustan pehmeä osa eli päällimäiset, puisevat lehdet ja kanta kuoritaan pois. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sitruunankuorta.
- Paista naudan paistisuikaleet öljyssä. Kun suikaleet ovat kypsiä, laske lämpötilaa ja lisää kastike. Kaada kastikkeen sekoitusastian pohjalle vielä noin ½ dl vettä, jotta saat lopunkin kastikkeen irtoamaan reunoista. Kaada vesi suikaleiden ja kastikkeen joukkoon. Kypsytä/hauduta vielä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ainakin osa vedestä on haihtunut. Tarvittaessa voit lisätä vettä vielä kypsyttämisen/hauduttamisen aikana.
- Syö tällä aterialla puolet porkkanasuikaleiden ja salaattisekoituksen kanssa.