Tuliset naudanlihasuikaleet

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

15

minutes

Curry ja chili tekevät ruoasta mausteisen ja tulisuutta tasoittamaan lautasen reunalle kannattaa pilkkoa porkkana tai kaksi sekä iso kasa salaattia. Jos haluat vältellä tulisuutta, jätä chilihiutaleet pois tai ainakin vähennä sen määrää.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 200 g naudan paistisuikaleita tai 80 g soijasuikaleita

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • kastike naisen annos
  • 1 salottisipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tuore sitruunaruoho (tai ½ sitruunankuori raastettuna)

  • 1 rkl chilihiutaleita

  • 2 tl curryjauhetta

  • 2 cm pala inkivääriä

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 dl kookosmaitoa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • lisäksi naisen annos
  • 1 -2 porkkanaa

  • salaattisekoitusta

  • miehen annos
  • 300 g naudan paistisuikaleita tai 120 g soijasuikaleita

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • kastike miehen annos
  • 1 salottisipuli kuorittuna ja paloiteltuna

  • 2 valkosipulinkynsi kuorittuna

  • 1 tuore sitruunaruoho (tai ½ sitruunankuori raastettuna)

  • 1 rkl chilihiutaleita

  • 2 tl curryjauhetta

  • 2 cm pala inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna

  • 30 g oliiviöljyä

  • 1 1/2 dl kookosmaitoa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • lisäksi miehen annos
  • 2 porkkanaa

  • salaattisekoitusta

Ohjeet

  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainesosat sauvasekoittimella keskenään tasaiseksi massaksi. Sitruunaruohosta käytetään keskustan pehmeä osa eli päällimäiset, puisevat lehdet ja kanta kuoritaan pois. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sitruunankuorta.
  • Paista naudan paistisuikaleet öljyssä. Kun suikaleet ovat kypsiä, laske lämpötilaa ja lisää kastike. Kaada kastikkeen sekoitusastian pohjalle vielä noin ½ dl vettä, jotta saat lopunkin kastikkeen irtoamaan reunoista. Kaada vesi suikaleiden ja kastikkeen joukkoon. Kypsytä/hauduta vielä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ainakin osa vedestä on haihtunut. Tarvittaessa voit lisätä vettä vielä kypsyttämisen/hauduttamisen aikana.
  • Syö tällä aterialla puolet porkkanasuikaleiden ja salaattisekoituksen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!