Tuorehernekeitto
3
annosta20
minutesHienommalta nimeltään Crème Ninon, arkisemmin tuorehernekeitto, voidaan tehdä pakastetuista herneistä (joskus olosuhteiden pakosta). Keitosta tulee aivan superhyvää niinkin, mutta juhlava keitto saa suorastaan siivet, kun siihen käyttää kesäisiä ja makeita, oikeasti tuoreita herneitä. Juhlavina hetkinä voit lorauttaa keittoon vähän kuohuviiniä. Juhlavuudesta ja herkullisuudesta huolimatta keitto on pikaruokaa ja kesäpäivän arkiruokanakin oivallista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
200 g herneitä
pieni (shalotti)sipuli
5 dl kasvislientä
2 rkl tuoretta persijaa silppuna
200 g kermaa (10%)
suolaa
mustapippuria
n. 1dl kuivaa kuohuviiniä (tai valkoviiniä)
250 g raejuustoa
100 g ilmakuivattua kinkkua tai 100 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
- miehen annos
300 g herneitä
(shalotti)sipuli
7 dl kasvislientä
3 rkl tuoretta persijaa silppuna
300 g kermaa (10%)
suolaa
mustapippuria
(n. 1dl kuivaa kuohuviiniä (tai valkoviiniä))
320 g raejuustoa
200 g ilmakuivattua kinkkua tai 150 g kasvisleikkelettä (esim. Bon soya)
Ohjeet
- Jos käytät tuoreita herneitä poista herneistä palot ja silppua sipuli sekä persilja pieneksi.
- Mittaa kattilaan kasvisliemi, herneet ja sipulisilppu ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
- Lisää kerma, raejuusto ja persilja, kuumenna.
- Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella.
- Mausta suolalla ja pienellä määrällä pippuria.
- Jos haluat ekstraa lisää keittoon kuohuviini, sekoita varoen ja kuumenna kiehuvaksi.
- Syö ilmakuivatun kinkun kanssa.