Turkkilainen pasta

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Turkkilainen pasta on noussut hitiksi tämän talven aikana ja tätä testattuani se on helppo ymmärtää miksi. Kevensimme pastaa vähän, mutta sitli makua jäi runsaasti. Tämä on myös helppo ja nopea valmistaa!

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 100 g pastaa

  • 300 g kirsikkatomaatteja

  • 400 g naudan jauhelihaa tai 400 g vegejauhista

  • 1 sipuli

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 2 tl currya

  • 2 tl sipulijauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • päälle tuoretta persiljaa

  • jogurttikastike naisen annos
  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 1/4 tl suolaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • miehen annos
  • 160 g pastaa

  • 400 g kirsikkatomaatteja

  • 600 g naudan jauhelihaa tai 600 g vegejauhista

  • 1 sipuli

  • 3 tl paprikajauhetta

  • 3 tl currya

  • 3 tl sipulijauhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 1/2 tl mustapippuria

  • päälle tuoretta persiljaa

  • jogurttikastike miehen annos
  • 400 g turkkilaista jogurttia

  • 1/4 tl suolaa

  • 3 valkosipulinkynttä

ohjeet

  • Valmista ensin jogurttikastike puristamalla tai pilkkomalla jogurtin joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta vielä suolalla ja sekoita.
  • Halkaise tomaatit ja kuori sekä kuutioi sipuli.
  • Keitä pasta ohjeen mukaan. Sillä aikaa kun odotat veden kiehumista, ala kypsentää jauhelihaa.
  • Ruskista jauheliha pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, currylla ja sipulijauheella. Anna jauhelihan ruskistua kunnolla.
  • Kokoa annos laittamalla lautaselle ensin keitettyä pastaa. Lisää päälle jogurttikastiketta, jauhelihaa ja tomaatteja.
  • Koristele lisäämällä päälle hienonnettua persiljaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!