Turkkilainen pasta
4
annosta20
minutesTurkkilainen pasta on noussut hitiksi tämän talven aikana ja tätä testattuani se on helppo ymmärtää miksi. Kevensimme pastaa vähän, mutta sitli makua jäi runsaasti. Tämä on myös helppo ja nopea valmistaa!
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
100 g pastaa
300 g kirsikkatomaatteja
400 g naudan jauhelihaa tai 400 g vegejauhista
1 sipuli
2 tl paprikajauhetta
2 tl currya
2 tl sipulijauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
päälle tuoretta persiljaa
- jogurttikastike naisen annos
200 g turkkilaista jogurttia
1/4 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
- miehen annos
160 g pastaa
400 g kirsikkatomaatteja
600 g naudan jauhelihaa tai 600 g vegejauhista
1 sipuli
3 tl paprikajauhetta
3 tl currya
3 tl sipulijauhetta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippuria
päälle tuoretta persiljaa
- jogurttikastike miehen annos
400 g turkkilaista jogurttia
1/4 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä
ohjeet
- Valmista ensin jogurttikastike puristamalla tai pilkkomalla jogurtin joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta vielä suolalla ja sekoita.
- Halkaise tomaatit ja kuori sekä kuutioi sipuli.
- Keitä pasta ohjeen mukaan. Sillä aikaa kun odotat veden kiehumista, ala kypsentää jauhelihaa.
- Ruskista jauheliha pannulla hienonnetun sipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, currylla ja sipulijauheella. Anna jauhelihan ruskistua kunnolla.
- Kokoa annos laittamalla lautaselle ensin keitettyä pastaa. Lisää päälle jogurttikastiketta, jauhelihaa ja tomaatteja.
- Koristele lisäämällä päälle hienonnettua persiljaa.