Uppomuna-sitruunapasta

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Raikas sitruunalla maustettu pasta, on kuin lupaus keväästä. Uppomunan on unelman pehmeä ja parmesaani tuo annokseen sopivaa suolaisuutta.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 1 luomusitruuna

  • 40 g parmesaania

  • 3 kananmunaa (huoneenlämpöistä)

  • 150 g tofua tai 150 g naudaliha-suikaleita

  • 200 g broccoliineja eli varsiparsakaaleja

  • 75 g pastaa

  • 1/2 dl etikkaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 10 g oliiviöljyä

  • miehen annos
  • 1 luomusitruuna

  • 60 g parmesaania

  • 3 kananmunaa (huoneenlämpöistä)

  • 300 g tofua tai 300 g naudanlihasuikaleita

  • 300 g broccoliineja eli varsiparsakaaleja

  • 120 g pastaa

  • 1/2 dl etikkaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 15 g oliiviöljyä

ohjeet

  • Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Raasta parmesaani.
  • Keitä broccoliineja vähässä, ripauksella suolaa maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta kaalit siivilässä ja leikkaa parin sentin paloiksi.
  • Kuutioi tofu ja pyyhi talouspaperilla ylimääräinen neste kuutioiden pinnalta. Jos käytät naudanlihaa, niin paista se pannulla nopeasti kypsäksi.
  • Valmista uppomunat. Kiehauta 2 l vettä kattilassa ja jätä vesi kiehumaan hiljalleen poreillen. Riko 1 muna kahvikuuppiin. Lisää veteen 1/2 dl etikkaa. Tee veteen pyörre kauhalla, valuta munat veteen. Kypsennä 3 minuuttia. Nosta munaa pois reikäkauhalla ja tee uusiksi sama muiden munien kohdalla.
  • Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää kuuman pastan joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä broccoliini- ja tofupalat. Kuumenna pasta kattilassa nopeasti.
  • Annostele pasta lautasille. Lisää päälle parmesaaniraaste ja uppomunat. Mausta munat suolalla ja mausta broccolini-sitruunapasta vielä pyöräyttämällä annosten päälle mustapippuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!