Uppomuna-sitruunapasta
Annokset
3
annostaValmistusaika
20
minutesRaikas sitruunalla maustettu pasta, on kuin lupaus keväästä. Uppomunan on unelman pehmeä ja parmesaani tuo annokseen sopivaa suolaisuutta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 luomusitruuna
40 g parmesaania
3 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
150 g tofua tai 150 g naudaliha-suikaleita
200 g broccoliineja eli varsiparsakaaleja
75 g pastaa
1/2 dl etikkaa
suolaa
mustapippuria
10 g oliiviöljyä
- miehen annos
1 luomusitruuna
60 g parmesaania
3 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
300 g tofua tai 300 g naudanlihasuikaleita
300 g broccoliineja eli varsiparsakaaleja
120 g pastaa
1/2 dl etikkaa
suolaa
mustapippuria
15 g oliiviöljyä
ohjeet
- Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Raasta parmesaani.
- Keitä broccoliineja vähässä, ripauksella suolaa maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta kaalit siivilässä ja leikkaa parin sentin paloiksi.
- Kuutioi tofu ja pyyhi talouspaperilla ylimääräinen neste kuutioiden pinnalta. Jos käytät naudanlihaa, niin paista se pannulla nopeasti kypsäksi.
- Valmista uppomunat. Kiehauta 2 l vettä kattilassa ja jätä vesi kiehumaan hiljalleen poreillen. Riko 1 muna kahvikuuppiin. Lisää veteen 1/2 dl etikkaa. Tee veteen pyörre kauhalla, valuta munat veteen. Kypsennä 3 minuuttia. Nosta munaa pois reikäkauhalla ja tee uusiksi sama muiden munien kohdalla.
- Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää kuuman pastan joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä broccoliini- ja tofupalat. Kuumenna pasta kattilassa nopeasti.
- Annostele pasta lautasille. Lisää päälle parmesaaniraaste ja uppomunat. Mausta munat suolalla ja mausta broccolini-sitruunapasta vielä pyöräyttämällä annosten päälle mustapippuria.