Uunikala ja kasviksia
3
Annosta45
minutes
Helppoakin helpompi ja maukas uunikala valmistuu kalafileestä, joka maustetaan punaisella currytahnalla. Limetinmehu ja korianteri viimeistelevät aterian.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kuhafilettä tai muuta vaaleaa kalaa
1/2 tl suolaa
2 dl ruokakermaa (10 %)
1 1/2 - 2 rkl punaista currytahnaa
250 g miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 limetti
tuoretta korianteria
- lisäksi naisen annos
400 g wokkivihanneksia
20 g öljyä
suolaa
- miehen annos
450 g kuhafilettä tai muuta vaaleaa kalaa
1/2 tl suolaa
3 dl ruokakermaa (10 %)
2-3 rkl punaista currytahnaa
300 g miniluumutomaatteja
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 limetti
tuoretta korianteria
- lisäksi naisen annos
600 g wokkivihanneksia
30 g öljyä
suolaa
Ohjeet
- Sulata kalapalat jääkaapissa uunivuoassa kelmulla peitettynä. Valuta sulamisvesi pois. Mausta kalojen pinta suolalla.
- Sekoita ruokakerma ja currytahna kulhossa. Pese ja puolita miniluumutomaatit.
- Kaada currykerma kalan päälle. Ripottele päälle valkosipulia ja miniluumutomaatteja.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Purista pinnalle limetinmehua ja koristele tuoreella korianterilla.
- Levittele kasvikset leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle öljyä ja suolaa. Paista 200 asteisessa uunissa niin kauan että vihannekset ovat kypsyneet.