Uunikala ja kasviksia

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

45

minutes


Helppoakin helpompi ja maukas uunikala valmistuu kalafileestä, joka maustetaan punaisella currytahnalla. Limetinmehu ja korianteri viimeistelevät aterian.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g kuhafilettä tai muuta vaaleaa kalaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 dl ruokakermaa (10 %)

  • 1 1/2 - 2 rkl punaista currytahnaa

  • 250 g miniluumutomaatteja

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 limetti

  • tuoretta korianteria

  • lisäksi naisen annos
  • 400 g wokkivihanneksia

  • 20 g öljyä

  • suolaa

  • miehen annos
  • 450 g kuhafilettä tai muuta vaaleaa kalaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 3 dl ruokakermaa (10 %)

  • 2-3 rkl punaista currytahnaa

  • 300 g miniluumutomaatteja

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 limetti

  • tuoretta korianteria

  • lisäksi naisen annos
  • 600 g wokkivihanneksia

  • 30 g öljyä

  • suolaa

Ohjeet

  • Sulata kalapalat jääkaapissa uunivuoassa kelmulla peitettynä. Valuta sulamisvesi pois. Mausta kalojen pinta suolalla.
  • Sekoita ruokakerma ja currytahna kulhossa. Pese ja puolita miniluumutomaatit.
  • Kaada currykerma kalan päälle. Ripottele päälle valkosipulia ja miniluumutomaatteja.
  • Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Purista pinnalle limetinmehua ja koristele tuoreella korianterilla.
  • Levittele kasvikset leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle öljyä ja suolaa. Paista 200 asteisessa uunissa niin kauan että vihannekset ovat kypsyneet.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!