Uunipaahdettu salaatti
3
Annosta30
minutesTämä salaatti käy uunin kautta, jopa viinirypäleet paahdetaan. Se antaa viinirypäleille entistä makeamman maun. Salaatti on todella ruokaisa. Ylijäävät viinirypäleet voit pakastaa ja käyttää niitä kesäjuomissa jäinä tai vaikka pienenä välipalana kuumana päivänä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
n. 300 g punakaalia
1 munakoiso
100 g tummia viinirypäleitä
1 prk kikherneitä (valutettu paino 230g)
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
sydänsalaattia tai cosmopolitan-salaattia
1 ruukku lehtipersiljaa
200 g vuolukanaa tai 200 g kasvisleikkelettä esim. Muu
- kastike naisten annos
40 g tahinia
2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
5 rkl vettä
¼ tl suolaa
- miehen annos
n. 400 g punakaalia
1 munakoiso
150 g tummia viinirypäleitä
1 prk kikherneitä (valutettu paino 230g)
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
sydänsalaattia tai cosmopolitan-salaattia
1 ruukku lehtipersiljaa
350 g vuolukanaa tai 350 g kasvisleikkelettä esim. Muu
- kastike miesten annos
60 g tahinia
3 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
8 rkl vettä
1/2 tl suolaa
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa munakoiso sopiviksi suupaloiksi ja puolita isoimmat viinirypäleet. Valuta kikherneet liemestään.
- Laita kasvikset, viinirypäleet ja kikherneet kulhoon ja kääntele öljy ja suola joukkoon.
- Kaada seos uunipellille ja paahda uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kääntele aineksia paistamisen puolivälissä.
- Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa.
- Revi salaatti ja lehtipersilja kuumien kasvisten, rypäleiden ja kikherneiden joukkoon. Lusikoi kastike salaatille.
- Lisää vuolukana kasvisten päälle.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.