Varsisellerikeitto ja currymantelit
3
annosta30
minutesRaikas ja samettinen varsisellerikeitto saa potkua currymanteleista.
Voit muuttaa reseptin myös perusateria kakkosen mukaiseksi vaihtamalla kukkaalin perunoihin (naiset 360 g perunaa ja miehet 570 g perunaa). Jätä silloin currymantelit pois keitosta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 varsisellerinippu
½ kukkakaali
1 sipuli
10 g öljyä
¼ tl suolaa
7 dl kasvislientä
1 dl tuoretta persiljaa
60 g Koskenlaskija ruoka & dippi
- päälle naisen annos
1 omena ohueksi siivutettuina
sellerin lehtiä
300 g kanaa esim. vuolukanaa tai 240 g Mifu-suikaleita
currymanteleita
- currymantelit naisen annos
10 g öljyä
40 g kuorimattomia manteleita
1 tl curryjauhetta
- miehen annos
1 varsisellerinippu
2/3 kukkakaali
1 sipuli
15 g öljyä
1/3 tl suolaa
8 dl kasvislientä
1 dl tuoretta persiljaa
90 g Koskenlaskija ruoka & dippi
- päälle miehen annos
1 omena ohueksi siivutettuina
sellerin lehtiä
450 g kanaa esim. vuolukanaa tai 375 g Mifu-suikaleita
currymanteleita
- currymantelit miehen annos
15 g öljyä
60 g kuorimattomia manteleita
1 1/2 tl curryjauhetta
Ohjeet
- Pese ja kuivaa varsisellerit ja pilko varret parin sentin paloiksi. Irrota sivuun varsisellerin lehdet keiton koristelua varten.
- Kuori ja pilko kukkakaali paloiksi. Kuori ja lohko sipuli.
- ämmitä öljyä kattilassa ja lisää varsisellerit, kukkakaalit ja sipulilohkot kattilaan. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia ja ripottele päälle suolaa.
- Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, eli 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Lisää Koskenlaskija, kuumenna keitto vielä ja tarjoile omenasiivujen, sellerin lehtien, kanan/Mifun ja currypaahdettujen manteleiden kanssa.