Verigreippisalaatti halloumilla

Annokset

3

annosta
Valmistusaika

20

minutes

Raikas verigreippisalaatti saa mukavaa suolaisuutta halloumista. Salaatin gruunaa verigreippivinegrette. Halloumista tulee osa salaatin proteiinista sekä rasvoista.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 1 verigreippi

  • 150 g kanasuikaletta tai vuolukanaa tai 120 g Mifu-suikaletta

  • 150 g halloumia

  • 100 g salaattia tai salaattisekoitusta

  • 1/2 kurkku

  • tuoretta (vahvaa) minttua

  • kastike naisen annos
  • 20 g oliiviöljyä

  • 1/2 dl greippimehua

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • suolaa + pippuria

  • miehen annos
  • 1 verigreippi

  • 250 g kanasuikaletta tai vuolukanaa tai 180 g Mifu-suikaletta

  • 200 g halloumia

  • 130 g salaattia tai salaattisekoitusta

  • 1/2 kurkku

  • tuoretta (vahvaa) minttua

  • kastike miehen annos
  • 30 g oliiviöljyä

  • 2/3 dl greippimehua

  • 1 1/2 tl valkoviinietikkaa

  • suolaa + pippuria

ohjeet

  • Siivuta halloumit ja paahda kuumalla pannulla ruskea pinta molemmin puolin. Leikkaa pienemmiksi paloiksi. Jos käytät kanasuikaleita, niin paista kanat.
  • Kuori verigreippi ja halkaise se kahtia. Purista toinen puoli lasiin kastiketta varten. Poista toisen puolen lohkoista se ohut kuori ja leikkaa lohkot paloiksi.
  • Lisää verigreippimehuun kastikkeen muut ainekset (öljy, etikka, hunaja, suola & pippuri) ja sekoita. Tarkista maku.
  • Riivi salaattia lautasen pohjalle. Pilko kurkut ja sekoita salaattiin. Kasaa päälle halloumia, verigreipinpaloja, tuoretta minttua ja kanaa tai Mifua. Valuta kastike lopuksi päälle ja sekoittele salaattia hieman.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!