Verigreippisalaatti halloumilla
3
annosta20
minutesRaikas verigreippisalaatti saa mukavaa suolaisuutta halloumista. Salaatin gruunaa verigreippivinegrette. Halloumista tulee osa salaatin proteiinista sekä rasvoista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
1 verigreippi
150 g kanasuikaletta tai vuolukanaa tai 120 g Mifu-suikaletta
150 g halloumia
100 g salaattia tai salaattisekoitusta
1/2 kurkku
tuoretta (vahvaa) minttua
- kastike naisen annos
20 g oliiviöljyä
1/2 dl greippimehua
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa + pippuria
- miehen annos
1 verigreippi
250 g kanasuikaletta tai vuolukanaa tai 180 g Mifu-suikaletta
200 g halloumia
130 g salaattia tai salaattisekoitusta
1/2 kurkku
tuoretta (vahvaa) minttua
- kastike miehen annos
30 g oliiviöljyä
2/3 dl greippimehua
1 1/2 tl valkoviinietikkaa
suolaa + pippuria
ohjeet
- Siivuta halloumit ja paahda kuumalla pannulla ruskea pinta molemmin puolin. Leikkaa pienemmiksi paloiksi. Jos käytät kanasuikaleita, niin paista kanat.
- Kuori verigreippi ja halkaise se kahtia. Purista toinen puoli lasiin kastiketta varten. Poista toisen puolen lohkoista se ohut kuori ja leikkaa lohkot paloiksi.
- Lisää verigreippimehuun kastikkeen muut ainekset (öljy, etikka, hunaja, suola & pippuri) ja sekoita. Tarkista maku.
- Riivi salaattia lautasen pohjalle. Pilko kurkut ja sekoita salaattiin. Kasaa päälle halloumia, verigreipinpaloja, tuoretta minttua ja kanaa tai Mifua. Valuta kastike lopuksi päälle ja sekoittele salaattia hieman.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.