Vorschmak
4
Annosta4
hoursMarsalkka Mannerheimin lempiruuasta tuli kuuluisan Savoy-ravintolan klassikko. Teimme tästä oman version joka onnistuu jokaiselta. Tässäkin taika on pitkässä haudutuksessa, niin kuin monissa perinteisissä liharuuissa. Perinteisesti haudutukseen on käytetty päiviä, mutta tässä versiossa riittää kolmisen tuntia.
Ruualla on pitkät perinteet, mutta sen tarkkaa alkuperää ei tunneta. Tämä on kuitenkin perinteinen ruoka jota kannattaa vaalia.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
30 g rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta
1 sipuli hakkeena
4 valkosipulinkynttä hakkeena
3 rkl tomaattipyreetä
30 g anjovisfileitä hakkeena
1 rkl anjovislientä
3 dl kanalientä
suolaa
mustapippuria
- lisäksi naisen annos
etikkapunajuuria
suolakurkkuja
90 g smetanaa
- miehen annos
45 g rypsiöljyä
600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
1 1/2 sipulia hakkeena
6 valkosipulinkynttä hakkeena
4 rkl tomaattipyreetä
50 g anjovisfileitä hakkeena
2 rkl anjovislientä
4 dl kanalientä
suolaa
mustapippuria
- lisäksi miehen annos
etikkapunajuuria
suolakurkkuja
120 g smetanaa
Ohjeet
- Ruskista jauheliha (tai lisää liotettu soijarouhe pannulle) rypsiöljyssä paistinpannulla, lisää tomaattipyree, sipulit ja anjovis. Paistele miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Lisää kana- ja anjovisliemi, sekoita hyvin. Hauduta pannulla 10 minuuttia. Jos käytät soijarouhetta voit tarvita enemmän nestettä lisää tarvittaessa. Kaada vorschmack uunivuokaan. Laita uunivuoka 105-asteiseen uuniin ja kypsennä 3 tuntia. Soijarouhe ei tarvitse kuin hetken uunissa.
- Poista vorschmack uunista ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella.
- Tarkista maku.
- Syö 1/4 osa vorschmakista ja smetanasta punajuurien sekä suolakurkkujen kanssa.