Vorschmak

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

4

hours 

Marsalkka Mannerheimin lempiruuasta tuli kuuluisan Savoy-ravintolan klassikko. Teimme tästä oman version joka onnistuu jokaiselta. Tässäkin taika on pitkässä haudutuksessa, niin kuin monissa perinteisissä liharuuissa. Perinteisesti haudutukseen on käytetty päiviä, mutta tässä versiossa riittää kolmisen tuntia.

Ruualla on pitkät perinteet, mutta sen tarkkaa alkuperää ei tunneta. Tämä on kuitenkin perinteinen ruoka jota kannattaa vaalia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 30 g rypsiöljyä

  • 400 g naudan jauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 1 sipuli hakkeena

  • 4 valkosipulinkynttä hakkeena

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 30 g anjovisfileitä hakkeena

  • 1 rkl anjovislientä

  • 3 dl kanalientä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • lisäksi naisen annos
  • etikkapunajuuria

  • suolakurkkuja

  • 90 g smetanaa

  • miehen annos
  • 45 g rypsiöljyä

  • 600 g naudan jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 1 1/2 sipulia hakkeena

  • 6 valkosipulinkynttä hakkeena

  • 4 rkl tomaattipyreetä

  • 50 g anjovisfileitä hakkeena

  • 2 rkl anjovislientä

  • 4 dl kanalientä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • lisäksi miehen annos
  • etikkapunajuuria

  • suolakurkkuja

  • 120 g smetanaa

Ohjeet

  • Ruskista jauheliha (tai lisää liotettu soijarouhe pannulle) rypsiöljyssä paistinpannulla, lisää tomaattipyree, sipulit ja anjovis. Paistele miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  • Lisää kana- ja anjovisliemi, sekoita hyvin. Hauduta pannulla 10 minuuttia. Jos käytät soijarouhetta voit tarvita enemmän nestettä lisää tarvittaessa. Kaada vorschmack uunivuokaan. Laita uunivuoka 105-asteiseen uuniin ja kypsennä 3 tuntia. Soijarouhe ei tarvitse kuin hetken uunissa.
  • Poista vorschmack uunista ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella.
  • Tarkista maku.
  • Syö 1/4 osa vorschmakista ja smetanasta punajuurien sekä suolakurkkujen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!