Vuohenjuusto-parsakaalikeitto
3
Annosta30
minutesVuohenjuusto-parsakaalikeitto on helppo sosekeitto, jota ryyditetään kanalla.
Jos haluat päästä oikein helpolla voit käyttää myös pakaste kukka- ja parsakaalia, niin ei aikaa kulu pilkkomiseen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g kukkakaali
300 g parsakaalia
1 purjo
10 g öljyä
n. 7 dl vettä
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1 tl meiramia
1 dl (lehti)persiljaa hienonnettuna
150 g ruokakermaa (10 %)
- päälle naisen annos
300 g kanan fileesuikaletta tai 240 g Mifu-suikaletta
suolaa ja pippuria
60 g vuohenjuustoa
- miehen annos
300 g kukkakaalia
400 g parsakaalia
1 purjo
15 g öljyä
n. 9 dl vettä
1 laakerinlehti
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl meiramia
1 1/2 dl (lehti)persiljaa hienonnettuna
300 g ruokakermaa (10 %)
- päälle miehen annos
450 g kanan fileesuikaletta tai 325 g Mifu-suikaletta
suolaa ja pippuria
90 g vuohenjuustoa
Ohjeet
- Paloittele parsa- ja kukkakaali. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
- Kuullota purjoa öljyssä kattilassa. Pyöräytä öljyssä myös kaalit.
- Kaada kattilaan vesi ja kiehauta. Mausta laakerinlehdellä ja suolalla. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Sekoita joukkoon meirami, persilja ja kasvisrasvasekoite. Kuumenna.
- Paista kana- tai Mifu-suikaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista myös vuohenjuustokiekot kuumalla pannulla.
- Syö 1/3 osa keitosta, kanasta tai Mifusta ja vuohenjuustosta.